06. november 2018

Midler fra TrygFonden

undefined
Martin Meisler Elmholdt-Svendsen fra TrygFondens repræsentantskab overrækker formelt donationen ved en ceremoni på STEP 10 til uddannelssleder Carsten Yding. 

Vores ambination om, at alle elever fra skolens 10. klasse, STEP 10, skal blive en del af dansk cykelkultur, når de fortsætter i ungdomsuddannelse er rigtig godt på vej, siger uddannelsesleder Carsten Yding.
STEP 10 har i august måned modtaget en donation på 76.500,- fra TrygFonden, der gør ønsket til virkelighed.

Med 24 nye cykler i hus og et tilsvarende antal cykelhjelme, kan alle 157 elever fra STEP 10 nu komme ud at cykle. Også eleverne, som ikke selv ejer en cykel.
I skoleåret 2017-18 oplevede STEP 10, at en gruppe elever ikke havde cykler. Det besværliggjorde elevernes bevægelighed og dermed undervisningen. Meget af STEP 10´s undervisning og aktiviteter foregår på UCH´s mange afdelinger, bl.a. på Transport & Logistik på Bastupgårdvej og Jordbrug på Skivevej. Det forudsætter, at eleverne er mobile. Desværre kunne elevernes manglende mobilitet ses på fraværsstatistikken sidste år.

”Vi satte os sammen for at finde ud af, hvad vi skulle gøre ved problemstillingen. Hver gang undervisningen foregik på en afdeling væk fra Døesvej eller andre steder ude i byen, så havde vi elever, der ikke mødte frem”, siger uddannelsesleder Carsten Yding.
Skolen fandt ud af, at problemstillingen primært omhandlede tosprogede elever, der boede tæt på UCH. Eleverne ejede ikke cykler, og derfor havde de problemer hver gang, de skulle transportere sig længere væk. Mange af eleverne var heller ikke cykelvante, derfor sendte STEP 10 en projektansøgning til TrygFonden med det formål, at give unge tosprogede glæde ved at bevæge sig på cykel samtidig med, at de skulle opleve, at cyklen er en god måde at transportere sig rundt på.

Selv om det primære mål er, at få fraværsprocenten ned, så handler det også om at give eleverne en glæde ved at bevæge sig længere væk fra Døesvej og en indføring i den danske cykelkultur. Nogle af aspekterne i det lille projekt handler også om fysisk og psykisk sundhed samt at modvirke livsstilssygdomme.

”Vi er afsindig glade for, at TrygFonden har set på vores projektansøgning med positive øjne. Vi kan allerede nu se, at cyklerne har en utrolig positiv og markant effekt på elevernes fremmøde,” siger Carsten Yding. Andelen af tosprogede elever på STEP 10 udgør 13%. Gennem et års træning i at bruge cykler, forventer skolen, at disse unge får cykelkulturen ind under huden og cykler videre i ungdomsuddannelse og ind i voksenlivet.

”Jeg blev så glad, da jeg hørte, at vi kunne låne cykler på STEP 10”, siger Arbenita, der er elev på STEP 10, ”Tænk, at der er nogen, der vil hjælpe os på den måde.”

Cykler afhjælper fravær

TVMV fulgte med på en cykeltur

Yderligere information:
Carsten Yding, uddannelsesleder STEP 10, tlf. 99122335
Pia Hansen, donationschef i TrygFonden, tlf. 40923896