14. august 2020

STEP10-elever som havmiljøvogtere

undefined

I løbet af ugen er 10.klasseseleverne blevet introduceret til deres nye miljø, og progressionen har været, at de skulle lære deres nye klasser at kende, en ny årgang, et nyt campus-miljø på UCH, efterfølgende Holstebro by, da mange elever kommer fra andre kommuner. 

Vi slutter ugen af med at give STEP10-eleverne mulighed for at tage fat i noget, der er større end dem selv nemlig miljøet omkring Danmark, og det synes vi er vigtigt, siger uddannelsesleder Carsten Yding.

STEP 10 er medlem af Havmiljøvogterne, så i denne uge blev der slået et slag for miljøet ved at være et eksempel for andre, der færdes på og ved havet. Fredag deltog alle elever ved at samle affald op – og naturligvis lade være med selv at smide noget.

Inden turen til Vesterhavet var eleverne informeret om plastikproblemerne i og ved havene. Eleverne havde tilegnet sig viden om, at havet er en vigtig del af vores økosystem, og i sidste ende kommer forureningen retur til os alle i form af svært nedbrydelige plaststykker i spisefisk. Turen til Fjand og efterfølgende strandrensning på strækningen op til Torsminde er et skridt på vejen i forhold til STEP10-elevernes dannelsesrejse.

Turen havde også et socialt element, og planen var, at eleverne fra de syv klasser også skulle give deres affald et ekspressivt udtryk. De skulle lave en skulptur af det affald, de havde samlet, men der var alt for lidt affald til at kunne lave skulpturer. Det er rigtig godt for miljøet og skidt for kreativiteten.

undefined

Vejret viste sig fra den allerbedste side, og en sæl fulgte eleverne i vandet på en del af gåturen. '

Da eleverne afsluttede deres job som Havmiljøvogtere, var der mulighed for en tur i bølgen blå ved Thorsminde samt besøg på Strandingsmuseum St. George. En super dag med fokus på miljø, bæredygtighed og fællesskab.

På STEP 10 glæder vi os til at lære eleverne endnu bedre at kende.