Du kan vælge mellem 5 forskellige linjer på Step10: 

  • Praktik
  • Mine penge
  • Kreativt udtryk
  • E-sport
  • Mennesker og bevægelse

Undervisningen på linjedagene foregår på tværs af stamklasserne og strækker sig over 9 onsdage fra kl. 8.00-12.50. Du bliver præsenteret for linjefagene omkring jul, hvorefter du vælger det, der interesserer dig mest. Det er lærerne fra Step10, der er undervisere på de forskellige linjer. 

Beskrivelse af linjefag

Praktiklinje - Ved du, hvad du skal efter 10. klasse? Har du lyst til at prøve dig selv af, inden du skal videre i dit ungdomsliv? Så er praktiklinjen måske noget for dig! 

Målet med praktiklinjen er at finde nogle fede praktikker, som hjælper dig med at blive afklaret med dit uddannelsesvalg. Måske du kunne tænke dig at være tømrer, smed, advokat, kok eller noget helt andet? Det får du mulighed for at prøve af på praktiklinjen. 

Vi hjælper hinanden med at finde lige de praktikpladser, du har lyst til at afprøve! 

E-sport - På Esportslinjen gamer vi CS:GO. Når vi gamer, forbedrer vi vores kreativitet, koncentration, multitasking og reaktionsevne og hånd-/øjekommunikation. Og så har vi det sjovt!

Vi går skridtet videre, så vi ikke bare gamer, men dyrker Esport. Det vil sige, vi arbejder med alle de aspekter rundt om selve spillet, som kan forbedre vores præstation. Vi har det stadig sjovt, men det kræver mere disciplin og systematik.

Vi skal arbejde med teamwork, kommunikation, problemløsning, konflikthåndtering, ledelse og analyse.

Du kan forvente at vi kommer til at have fysisk træning hver gang. Så arbejder vi fra gang til gang med kommunikationsøvelser, strategi og mekaniske skills for at forbedre vores resultater. Og så spiller vi selvfølgelig en masse CS!

Kreative udtryk - Du skal vælge Kreative udtryk, hvis du kan lide at være kreativ og lege med mange forskellige materialer og teknikker. Vi arbejder i stor og lille skala og skal både være kreative indenfor og udenfor.

Vi skal blandt andet tegne croquis, lave spray art og upcycling og meget andet. Teoretisk skal vi kigge på farvelære, materialekendskab og tegneteknikker.

Der vil være besøg fra gæsteundervisere enkelte gange.

Praktisk påklædning er nødvendigt. Dvs. tøj, der godt må blive beskidt.

Sundhed, psykologi og bevægelse - Ønsker du et linjefag, hvor vi har fokus på det hele menneske og forskellige aspekter af sundhed? 

Vi vil i undervisningsgangene blandt andet besøge; kasernen, Skovvang, Kondomeriet og andre steder i Holstebro. 

I kommer til at arbejde med forskellige emner, der berører det moderne menneske, heri blandt den psykologiske side af det at være menneske f.eks. mind fullness. 

Vi skal også i køkkenet og tilberede sund og næringsrig mad. 

Det er planen, at vi i alle undervisningsgangene skal bevæge os. Enten ved at tage ud af huset, eller ved fysisk træning, yoga og mountainbike. 

Mine penge - På linjen Mine penge vil vi undersøge mange aspekter af økonomi. Hvilke muligheder har du for at tjene penge, og hvordan får du pengene til at slå til og blive mere værd?  

I undervisningen vil vi arbejde undersøgende. Du vil blandt andet blive præsenteret for budgetlægning og investering i både teori og praksis. Vi præsenterer dig for alternative måder at leve dit liv på og bevidstgøre dig om dine muligheder.

Drømmer du om rigdom og økonomisk frihed, så vælg linjen Mine penge.