Lokal mesterskaber i Skills - 10. juni 2020

Skills for gourmetslagtere

Der vil på dagen være informationer om, hvilke lokaler der benyttes ved indgangsdørerne på Døesvej 70. 
Publikum er velkomne på dagen og til præmieoverrækkelse i auditoriet på Døesvej 70 kl. 15.00, hvor der vil være grillarrangement i Kantinen Midtpunktet efterfølgende.

Tilmeld din elev nederst på denne side.

Det går konkurrencen ud på:

Årets tema er GRILL og består af 3 delopgaver:

  1. Udskæring og eksponering af gourmet grilludskæringer af svinekam, kalveinderlår og svinebryst med slag - tid til opgave 1 udskæring er 2 timer
  2. Fremstilling af convenience ret til grill. (2 eksemplarer af samme) 1 præsenteres til slag og en tilberedes på grill til servering for dommerne - tid til opgave 2 er 1½ time
  3. Storytelling og præsentation af convenience retten der er færdigtilberedt for dommerne

Tidsplan

kl. 08:00 eleverne møder ind til briefing og klargøring af deres materialer og kød
kl. 09:00 Opgave 1: Udskæring og eksponering starter
kl. 11:00 Opgave 1 afsluttes. Herefter bedømmelse af opgaven
kl. 12:00 Opgave 2 fremstilling af convenience ret igangsættes
kl. 13:30 Opgave 2 afsluttes med servering af den færdige ret for dommerne
kl. 13:30 Opgave 3 Storytelling for dommerne. Eleven fortæller om retten, tilberedningstid, øvrige ideer og tanker omkring retten (max 5 minutter pr deltager)
kl. 14:30 Oprydning og klargøring til præmieoverrækkelse
kl. 15:00 Præmieoverrækkelse. Mester/forældre og andre er velkomne. Der servers øl/vand og en grillpølse til afslutning

Konkurrence betingelser

  1. Kødstykkerne skal udskæres valgfrit til temaet GRILL
  2. De udskårne Kødstykker må krydders og marineres og tilføres smage og variationer efter eget valg
  3. Udskæringerne skal anrettes på fade og eksponeres på skærebordet og pyntes i forhold grilltemaet. Pynt/dug/fade/planker medbringes hjemme fra butikken på dagen. Har man ikke selv fade/planker med stiller skolen et sortiment til rådighed for deltagerne. Efter 2 timer foretager dommerne bedømmelse af den eksponerede udskæring
  4. Der vælges to ens kødstykker fra udskæringen som skal indgå i convenience anretning. Det ene stykke klargjort til salg i butikken/boksen. Det andet stykke skal efterfølgende grilles. De øvrige ingredienser i retten færdig tilberedes enten på grill, kogeblus/pande eller i ovn
  5. Opgaven afsluttes med at den færdige ret serveres for dommerne
  6. Skolen stiller tallerken til anretning til rådighed for deltagerne
  7. Skolen stiller, kuglegrill med både direkte og indirekte varme og en gasgrill til rådighed for deltagerne
  8. Til fremstilling af convenience retten kan eleverne vælge mellem nedenstående sæsonvarer som tilbehør til retten

Råvarekurv til rådighed til convenience retten

Grøntsager: Mejeri: Ekstra kødprodukter:
Kartofler Mælk Bacon i skiver
Broccoli Fløde Bacon i tern
Gulerødder Flødeost naturel Serano skinke/parmaskinke
Champignon Revet mozzarellaost  
Grønne asparges Smør  
Cherry tomat    Krydderier/marinader:
Fennikel    Frit valg
Majroe    
Radiser    
Diverse salater i sæson    
Krydderurter    

 

Bedømmelseskriterier

Udskæringen vurderes på:
Salgbarhed, akkuratesse, skiltning, hygiejne under udskæringen, præsentation på bord, økonomi samt kreativitet i forhold til temaet grill

Convenience retten vurderes på:
Salgbarhed, tilsmagning ud fra de 5 grundsmage, akkuratesse, udseende, portionering, orden, hygiejne samt den mundtlige storytelling om retten med hensyntagen til temaet grill.

Overnatning på skolehjem

Der vil være mulighed for overnatning på skolehjemmet, hvis eleven har mere en 75 minutter offentlig transport til skolen. Det meddeles ved tilmeldingen.

Tilmeld din elev

Det er kun mester der kan tilmelde sin elev. Udfyld felterne og tryk på send. Har du spørgsmål, så kontakt os. 

Får du ikke en kvitteringsside, når du har trykket på send, så er der et felt der ikke er udfyldt korrekt. Find feltet som vil være markeret og ret eller kontakt os for mere info.

Konkurrencedeltagere:

Her vil vi løbende opdatere

   

ændringer kan forekomme.

SkillsDenmark

Fokus på talentudvikling indenfor erhvervsuddannelser

Mere info