Uddannelsen til gourmetslagter (detailslagter) er en trindelt uddannelse.
Første trin er gourmetaspirant og næste trin er gourmetslagter med specialerne:
Gourmetslagteren med speciale i butik arbejder bl.a. med udskæring af forskellige kødtyper og kundrådgivning. Vejledning i måltidsløsninger, både til fester, hverdag og til ernæringsrigtige retter er også en vigtig del af detailslagterens arbejdsområde. I nogle forretninger laver man også mange forskellige pølsetyper. Desuden er mad ud af huset, Take Away menuer og fast food produktion også en naturlig del af detailslagteren med speciale i butik eller delikatesse.
Der lægges i uddannelsen vægt på alle aspekter, der er forbundet med at drive fx en slagterbutik. Det gælder med hensyn til overholdelse af love og regler, egenkontrol og hygiejne, økonomisk indsigt, men selvfølgelig også hvad angår fremstilling af den store variation af varer, som hører branchen til.
Gourmetslagteren med speciale i slagtning arbejder ofte i mindre slagterier, hvor der slagtes og udskæres enkelte dyr ad gangen.
Gourmetslagteren med speciale i delikatesse fremstiller koge- og stegeretter, pålæg samt pålægssalater og andre former for salater til salg i butikken.
Gorumetslagteren med speciale i fisk og vildt er fokuseret på bearbejdning af fisk og vildt, men arbejder også med svine- og oksekød.
For alle specialer gælder det, at du vil lære om salg og kundebetjening.
Læs alt om uddannelsen til gourmetslagter - regler, niveauer m.m. på www.ug.dk
Eller send en besked til afdelingen i formularen herunder: