Brobygning 9. og 10. klasse

Fødevarer EUD|EUX

UCH fødevarer er for dig, der har sans for detaljerne og har lyst til at lære, hvordan du kan jonglere diverse råvarer, smage og anretning. På brobygningsforløbet får du kendskab til uddannelserne gastronomi (kok), bager & konditor, gourmetslagter, ernæringsassistent og serviceassistent.

Følg med Anne og Peter rundt på fødevareuddannelserne og hør om mange ting du måske slet ikke vidste om de forskellige uddannelser.

Fra verdensmål til hverdagsmad

Vi glæder os til nogle spændende dage med dig, hvor du vil få praktisk kendskab til at sammensætte smage, hvordan man beregner prisen på mad og udnytter råvarerne bedst muligt i forhold til at få mest ud af dem.

Du bliver med andre ord introduceret til professionel fødevareproduktion, hvor alle dine sanser og kundskaber kommer i spil.

Du prøver kræfter med enten at tilberede spændende og sunde retter, bage lækre brød og kager eller arbejde med forskellige gourmetudskæringer af dansk kød. Alt sammen med fokus på det gode bæredygtige måltid.

Undervisningen er bygget op i temaer og de kan fx være:

  • Fødselsdag hos bagerne med kagemand og boller
  • Bæredygtighed, madsspild og de gode smage
  • UCH specialiteter i slagterbutikken

undefined

På Byggeri kan man vælge to veje:

  • EUD Fødevarer er for dig, som lærer bedst i kombination af fag og praktiske opgaver. Du ønsker den korteste vej til en karriere inden for fødevareindustrien.
  • EUX Fødevarer – erhvervsfaglig studentereksamen – her får du både en erhvervsuddannelse og en gymnasial eksamen. Du kan få en karriere inden for fødevareindustrien eller læse videre på en videregående uddannelse.

Praktisk information:

Adresse UCH, den røde indgang, Døesvej 70 - Auditoriet
Mødetid 2-dages forløb
Mandag og tirsdag kl. 8.15 - 13.50, 

3-dages forløb
Onsdag og torsdag kl. 8.15 - 13.50 samt fredag kl. 8.15 - 12.30
Transport Bybus nr. 1 - se mere på www.midttrafik.dk
Sygdom I tilfælde af sygdom skal du give besked på telefon 99 122 230 senest kl. 8.00. Din hjemskole orienteres om evt. fravær
Kantine Du kan spise din medbragte mad i kantinen eller købe mad i vores kantine
Påklædning Du får udleveret skridhæmmende fodtøj og en t-shirt, som du skal arbejde i, når du er i produktionen.

Tilmelding til et brobygningsforløb foregår via din UU-vejleder.