Har du udfolde din interesse for madlavning og vil du samtidig tage en gymnasial uddannelse?
På EUX Fødevarer kan du uddanne dig som gastronom, bager og konditor, gourmetslagter eller ernæringsassistent samtidig med, at du får en gymnasial uddannelse. Du får dermed det bedste fra begge verdener og ender med at stå med en studenterhue og et svendebrev, som åbner alverdens muligheder for det efterfølgende.
Når du starter på EUX Fødevarer, vil du få undervisning i følgende fag:
I løbet af en uge vil grundfagene udgøre 12 lektioner ud af samlet lektionstal på 26 timer ugentligt. Det skal forventes at der vil være hjemmearbejde at forberede sig til dagens undervisningen eller at udarbejde opgaver og rapporter.
Der er eksamensudtræk mellem fagene dansk C, engelsk C og samfundsfag C. Der vil derfor være én eksamen i grundfagene. Erhvervsfagene vurderes bestået/ikke bestået.
De første to uger er et introforløb, hvor du igennem et kortere læringsforløb, introduceres til de mange forskellige uddannelser, der er inden for EUX Fødevarer. Du vil komme til at lære dine nye kammerater og lærere rigtigt godt at kende og skabe gode samarbejdsrelationer. Du vil få information om, hvordan man typisk arbejder inden for området fødevarer og en idé om, hvad der kendetegner de forskellige fag.
I løbet af GF 1 vil du desuden komme til at arbejde med følgende forløb;
På Grundforløb 1 vil du med dine kammerater arbejde i grupper med at arrangere forskellige arrangementer med gæster. Du lærer også at have en nysgerrig og undersøgende tilgang til de forskellige råvarer, du arbejder med, og du lærer grundlæggende arbejdstekniker inden for innovation og udvikling, som du skal bruge i det videre forløb.
En del af Grundforløb 1 er også at blive helt skarp på, hvilken fagretning du gerne vil arbejde med. Derfor vil sidste del af grundforløbet omhandle sig om dit valg af uddannelse.
Du kan vælge mellem: