22. november 2019

Årets Innovative læreplads 2019

undefined
Mester Claus Zacher Nielsen og bagerelev Karen Skogemann fra Lagkagehuset, Horsens

Det var en glad og overrasket bagermester, der idag fik besøg fra UCH og hans bagerelev Karen Skogemann, der lige nu er på skolen i Holstebro.

Karen havde nemlig indstillet sin læreplads til Årets innovative læreplads 2019 på UCH og de blev af den lokale jury nomineret til den nystiftede pris. 

På UCH har vi rammerne og faglærerne til at hjælpe de unge med at udvikle sig igennem deres læretid. Vi har et topmoderne bageri - nordeuropas bedste bageri til undervisningsbrug - og med hjælp fra engagerede og kompetente faglærere er det elever fra UCH der har vundet titlen som Danmarks bedste bagerlærling de sidste år og vi har haft deltagere med til VM for bagerlærlinge, hvor det er blevet til både en 3. og en 7. plads + en Medal of excellence.

undefined

Derfor var det også med stor stolthed, at både direktøren for UCH Ann Østergaard og uddannelseschef Jan Emtkjær Jensen kunne hædre Lagkagehuset i Horsens med en nominering til Årets Innovative læreplads 2019 fra UCH. 

For at opnå en nominering kræver det tre parter

  • en engageret elev
  • en god læreplads med god ledelse af uddannelsesforløbet
  • en god skole

Karen havde i sin instilling særligt lagt vægt på den støtte, hjælp og vejledning, som hun får fra sin mester Claus og kollegaerne. Karen har også med hjælpe fra sit lærested præsteret at blive skolemester på Uddannelsescenter Holstebro, og skal til januar 2020 deltage i DM skills for bagere i Bella Centret i København. Hun har lært ikke at gå på kompromis med det gode bagerfaglige håndværk og produkterne er altid kendetegnede af god smag, innovative udviklinger af både brød og produktionsmetoder. Lagkagehuset har åbnet afdelinger i både London og New York og da Karen fik beskeden om, at hendes indstilling var udvalgt var hun i London for at bage. Det viser bare en lille flig af det innovative i Lagkagehusets tilgang til elevernes læring. Der er ikke mange elever, der har et udlands læreophold med i deres samlede uddannelse.

Stort tillykke til både mester, elev og skole.

Vil du være bagerelev, så start til januar på UCH