24. oktober 2017

Munkbro Svineavl A/S årets lokale læreplads

undefined

Fra venstre: uddannelsesleder UCH Anders Gammelvind, elev Helena Bæk Laursen, elev Kamilla Højmark, direktør UCH Ann Østergaard, fra Munkbro Svineavl A/S medejer Christian Stokkendal og Mette Jørgensen.

”Munkbro Svineavl er den absolut bedste læreplads, da man er en del af et fantastisk team. Man udvikles både personligt og arbejdsmæssigt. På Munkbro har vi de allerbedste chefer, som også interesserer sig for, hvordan deres ansatte udvikler sig og har det.” Sådan indleder 19-årige Helena Bæk Laursen indstillingen af sin læreplads til Årets Læreplads.

Hun er landbrugselev på Center for Jordbrug på Uddannelsescenter Holstebro. Rekordmange elever på UCH havde i år valgt at indstille deres praktikvirksomheder til Årets Læreplads. 31 indstillinger, som repræsenterer 12 forskellige uddannelser, har juryen på Uddannelsescenter Holstebro gennemgået, inden den kårede Munkbro Svineavl til lokal vinder af prisen. 

Helena fremhæver humoren, det gode arbejdsmiljø og den faglige spændvidde i den praktiske del af landbrugsuddannelsen på Munkbro: ”Man får lov at arbejde med alle de ting, der er at arbejde med i en svinestald – og mere til. Man laver aldrig de samme ting hele tiden; men bliver præsenteret for alle de arbejdsopgaver der er i en avlsbesætning, hvilket gør arbejdet endnu mere spændende,” skriver hun.

Studievejlederne på Uddannelsescenter Holstebro kender Munkbro som en dygtig medspiller, der har udlært omkring ti elever gennem de seneste år. Der er tale om en god arbejdsplads, både fagligt og socialt, hvor tonen er god, og man er gode til at bakke hinanden op samtidig med, at der stilles krav. Det betyder, at eleverne både bliver dygtige fagligt og som holdspillere i et team. Virksomheden har stor betydning inden for svineavl i både Danmark og Østeuropa og har klaret sig gennem kriseårene med stor dygtighed, som bæres videre til eleverne.

”Alt i alt er Munkbro Svineavl et helt suverænt sted at arbejde. Jeg er ovenud lykkelig over at være elev hos Munkbro Svineavl,” slutter Helena sin indstilling. Det er en fornøjelse at besøge en virksomhed, der i deres væremåde fremelsker den faglige stolthed for deres erhverv hos de unge under uddannelse, siger direktør Ann Østergaard, Uddannelsescenter Holstebro, der mandag besøgte Munkbro Svineavl A/S sammen med uddannelsesleder Anders Gammelvind, for at overrækker skolens pris som Årets Læreplads 2017 til virksomheden. Samtidig udpeger skolen Munkbro Svineavl til at gå videre i den landsdækkende konkurrence om Årets Læreplads og sender derfor Helenas indstilling videre.

Mere info:
Munkbro Svineavl A/S: www.munkbro.dk
Årets Læreplads: www.aaretslaereplads.dk
Ann Østergaard, direktør UCH ann@ucholstebro.dk, tlf. 9912200
Helena Bæk Laursen, elev Munkbro Svineavl A/S tlf. 22792184