Det merkantile grundforløb 2. del

EUX Business

2. del på det merkantile grundforløb er for dig, som sigter efter en karriere indenfor kontor, handel, detail eller event. Du kan vælge EUD vejen, som hurtigt leder dig frem til en praktikplads i erhvervslivet, eller du kan vælge at gå EUX Business vejen. Vælger du kontor, er EUX obligatorisk.

Med en EUX Business får du både en erhvervsuddannelse og en gymnasial eksamen. EUX uddannelsen er med andre ord for dig, som gerne vil holde dine muligheder åbne for at læse videre.

Du kan starte direkte på grundforløbets 2. del, hvis du er under 25 år og er gået ud af 9. eller 10. klasse for mere end 13 måneder siden. Er du over 25 år og realkompetancevurderet til 20 ugers grundforløb, starter du ligeledes på grundforløbets 2. del.

Mød Marie

Marie har færdiggjort studieåret og er klar til at læse videre.

Mød Kristina

Kristina er færdig med studieåret og er nu klar til en elevplads hos JYSK.

undefined

EUX Business uddannelsesvejen

Du vælger EUX Detail, Handel, Event eller Kontor (vælger du kontor, er EUX obligatorisk). Dit grundforløb varer 1/2 år. Efter at have bestået grundforløbets 2. del går du videre på det 1-årige EUX studieår.

Studieåret afsluttes med EUX 1. dels bevis. EUX 1. dels beviset giver dig generel studiekompetence på niveau med en to-årig gymnasial uddannelse. Du fortsætter nu i praktik i 2 år, hvorefter du slutter med erhvervsuddannelsesbevis + EUX bevis.

På EUX Business giver din generelle studiekompetence dig adgang til at søge ind på en videregående uddannelse. Se www.ug.dk for adgangskravene til de enkelte videregående uddannelser.

 

Er du i tvivl?

EUX er også for dig, som er i tvivl, om du ønsker en gymnasial eksamen. På EUX kan du efter grundforløbets 2. del vælge, om du hellere vil i praktik end videre på EUX studieåret – du kan med andre ord prøve dig selv af først.

 

Med EUX kan du gå alle veje, du vil

 • EUX er praktisk, teoretisk og projektorienteret
 • Du ønsker en karriere med indflydelse og ansvar
 • EUX Business er en uddannelse med erhvervsfokus
 • Du har et stort engagement og er ambitiøs
 • Du har interesse for ledelse og projektstyring
 • Du ved, at forretningsforståelse er meget vigtigt

 

Forudsætninger og fag

Dit grundforløb består af obligatoriske fag og uddannelsesspecifikke fag.

undefined

 

 

EUX - studieåret

På EUX studieåret gennemfører du de gymnasiale C-A niveauer. Du udarbejder større skriftlig opgave og eksamensprojekt. Studieåret afsluttes med gymnasial eksamen, hvorefter du modtager bevis for gennemførelsen af EUX 1. del. Dette bevis giver dig generel studiekompetence til videregående uddannelse. 

Se www.ug.dk for adgangskravene til de enkelte videregående uddannelser.
undefined

Arbejdsform

På EUX Business arbejder du anvendelsesorienteret på et gymnasialt niveau, hvor teori og praksisrettet undervisning understøtter hinanden. Der arbejdes eksperimenterende, undersøgende og reflekterende, og undervisningen på gymnasialt niveau er tonet mod det merkantile erhverv, du ønsker.

På EUX Business har vi et tæt samarbejde med det private erhvervsliv og den offentlige administration. Derfor vil du løbende være opdateret med de krav, der stilles til en medarbejder i erhvervslivet i dag. Det betyder, at du som EUX-elev arbejder praksisnært, projektorienteret, tværfagligt og helhedsorienteret. Samtidig vil du udvikle gode samarbejdsevner og omstillingsparathed.

Du bliver stærk til

 • at begå dig i skrift og tale i både danske og internationale virksomheder
 • selvstændigt at kunne varetage en økonomifunktion i en virksomhed
 • at markedsføre et produkt eller en serviceydelse til en målgruppe – også internationalt
 • at anvende forskellige it-værktøjer til løsninger af administrative opgaver 
 • at arbejde systematisk og projektorienteret
 • at være omstillingsparat og klar til at indfri forventningerne fra et konkurrencepræget erhvervsliv

 

Praktik og EUX-bevis

Som EUX-elev er du særlig attraktiv for private såvel som offentlige virksomheder, der søger elever. Det giver dig ekstra gode muligheder for at finde en praktikplads. I praktiktiden skal du på skoleperioder i enkelte uger. Praktiktiden varer 2 år og afsluttes med fagprøve, hvorefter du får både et erhvervsuddannelsesbevis og et EUX-bevis.

Du kan søge praktikplads inden for

KONTORHANDELDETAILEVENT
Administration Handelsassistent Salgsassistent Eventkoordinator
Lægesekretær Indkøbsassistent Blomsterdekoratør   
Økonomi Logistikasistent Dekoratør   
Revision      
Spedition og shipping      

Afhængig af din valgte branche!

 

Adgang til videregående uddannelser

Din EUX studiekompetence giver dig adgang til at læse videre på

 • universiteter
 • professionsbachelor uddannelser
 • erhvervsakademier

Med en EUX har du desuden adgang til de gymnasiale suppleringskurser på lige vilkår med de gymnasiale uddannelser.

På ug.dk/adgangskortet får du overblik over dine mange muligheder med EUX. Vær opmærksom på, at siden er interaktiv. Du skal selv indstille dine valg af fag - kontakt os, hvis du har brug for hjælp.

undefined

 

undefined