11. december 2019

Gode ideer og verdensmål

undefined

Mere end 100 elever fra EUD|EUX Business i Lemvig, Holstebro og Ringkøbing/Skjern dystede onsdag på gode ideer hos Business UCH.

Eleverne fra de tre skoler havde på forhånd forberedt ideer til nye produkter, som vil være med til at opfylde mindst et af FN´s Verdensmål og samtidig være en god forretningside.

I løbet af onsdagen blevet ideerne præsenteret for andre elever og et dommerpanel bestående af virksomhedsledere og unge iværksættere, som selv tidligere har været elev på EUD|EUX Business.

Der var stor alsidighed og iderigdom i de 30 grupper, som præsenterede deres ideer.

  • bæredygtige tasker af plastik
  • affaldsspande til bilen
  • en række apps om alt fra genbrugstøj til rygestop
  • og meget mere var blandt de mange gode forslag fra eleverne.

De mange ideer blev bedømt ud fra, hvor innovative og realistiske de var, ligesom der blev set på, hvor godt de ville opfylde verdensmålene. Endelig blev der bedømt på præsentationen af ideen. Det gav en skarp konkurrence, hvor der blev gjort meget ud af både indhold, kreativitet og fremtoning.

Efter en travl formiddag var tre grupper klar til finalerunden.

Meget passende blev alle tre skoler repræsenteret i den sidste og afgørende pitch.

undefined

Nr. 3 i konkurrencen blev gruppen fra UCH Uddannelsescenter Holstebro med en ide til en gadestøvsuger, som drevet af solceller kan samle affald på gaderne.

undefined

Nr. 2 blev gruppen fra Ringkøbing-Skjern med ideen Netcleaner, som er et stort net, der kan samle affald sammen i havet.

undefined

Vindergruppen kom fra Lemvig Gymnasium med en ide om gryder og pander, som kan varmes op med solceller og dermed både spare energi og anvendes fleksibelt fx i udsatte områder i verden uden adgang til strøm.

HK var med til at belønne vinderne med præmier efter finalen, og de blev fulgt op af ros til eleverne for mange kreative ideer, og en opfordring til at arbejde videre med alle ideerne og kreativiteten i både deres uddannelse og fremtidige jobs inden for butik, handel og kontor.

Vil du tage en Business uddannelse - så start allerede til januar på UCH