02. oktober 2017

Købmand på 1. klasse - kongeprojekt

undefined

Elever fra STEP 10 og grundforløbet på UCH Business fik snust til en dagligdag som købmand i 7 forskellige butikker i Holstebro.

150 elever var på dagen fordelt i 7 hold og besøgte 7 forskellige butikker, hvor de om formiddagen skulle løse forskellige opgaver i butikkerne for at få et indblik i, hvad man laver og sluttede dagen med et besøg på UCH Business, hvor der var en sidste konkurrence. Det vindende hold fik biograbilletter og æren af at have gode skills i købmandsskab.

Pædagogisk procesleder René Tolderlund Jacobsen er en af idémændene bag projektet og har en tæt dialog med dagligvarebutikkerne. Han lægger ikke skjul på, at der er et stort arbejde i at få vist, hvordan dagligdagen er ude i butikkerne. Men det giver energi, når der er så god respons ude i butikkerne, siger han og specielt når sådan en dag med 150 elever og købmænd fungerer og alle får noget ud af det. 

Der er brug for endnu mere synlighed og viden om de muligheder valget af en erhvervsuddannelse giver. De unge skal gøres opmærksom på de mange job- og karrieremuligheder, der er i dagligvarebranchen. Det er derfor, at UCH har inviteret til et tættere samarbejde med virksomhederne i Midt- og Vestjylland. Det handler om at vise, hvad der sker ude i virkeligheden og ikke kun, hvad man tror der sker.

Det er i alles interesse at åbne op for et større samarbejde mellem virksomheder og uddannelse og opfordringen er blevet modtaget særdeles positivt hos virksomhederne, som viser stor interesse for at knytte tættere bånd med skolen både når det gælder rekruttering og indholdet i undervisningen. I Aldi var distriktschefen Mogens Sass i Region Midtjylland med til at byde elverne velkomne. Vi håber at være med til at åbne øjnene hos nogle af de unge, der måske er i tvivl om, hvad de vil. At vise dem, at jobbet langt fra er at sidde ved kassen en hel dag, siger han.

En anden samarbejdspartnerne i projektet, Lars Pedersen fra REMA 1000, fortæller: ”Jeg syntes dette er et KONGE projekt. Jeg har i mine mange år som leder haft et utal af elever, og vil meget gerne have flere. Der har de seneste år desværre vist sig et forkert billede af detailbranchen, som har gjort det svært at få elever, som vil faget. Med denne suveræne målretning til elever, og udpensling af hvad detail egentlig er, og hvad man kan blive til, satser jeg stort på, at dette KUN KAN BLIVE EN SUCCES.

Efter sommerferien 2018 tilbydes et helt specielt grundforløb med fokus på ”Købmand på 1. klasse” hos os, siger René Tolderlund Jacobsen. Der vil være mulighed for at høre mere om projektet og møde både virksomheder, elever og faglærere til Åbent hus på UCH lørdag den 18. november fra kl. 10 – 13. 

Se de mange billeder fra dagen på facebook