02. marts 2017

Succes ved job-speeddating på Handel og Kontor

undefined

Onsdag var der inviteret til den årlige job-speeddating på Handel & Kontor og det blev en stor succes for både virksomheder og elever.

Generelt har vi på UCH stort fokus på at skabe kontakt mellem elever og erhvervslivet, så det er dejligt, når sådan en dag går godt, siger Jette Stefansen, konstitueret uddannelsesleder på Center for Handel & Kontor. Sidste år var virksomhederne tilfredse, men i år virkede de endnu mere tilfredse og gav udtryk for, at eleverne var gode, så det er rigtig positivt. Eleverne var generelt meget velforberedte til samtalerne og havde virkelig gjort noget ud af dagen og tilbagemeldingen fra eleverne er også, at det har været en god oplevelse.

Med 22 virksomheder, 80 elever og 290 samtaler er muligheden for at skabe gode match til stede. Hele ideen med job-speeddating er at give lokale virksomheder mulighed for at møde eleverne til en kort samtale på ca. 10 minutter. Ved samtalen afleverer eleverne deres ansøgning, og er kemien rigtig, kan virksomhederne invitere til en uddybende samtale. I sidste ende skal det gerne føre til ansættelse af elever.

Det siger virksomhederne

Se med, når Gitte laver interview med Carsten fra Bilka i Holstebro.

Udtalelser fra nogle af de deltagende virksomheder:

  • Tusind tak for at komme med i sidste øjeblik, jeg er tilbage om 2 år og kan/vil varmt anbefale andre at deltage
  • Vi har søgt på nettet og Facebook og fået mange ansøgninger og i løbet af Job speed dating har vi mindst 3 vi skal have til yderligere samtale
  • Super forberedte elever, meget pæne og ens ansøgningsforsider, super fin stand
  • Godt setup, elever forberedt, dejlig stemning – kommer gerne næste gang
  • Utrolig stor interesse fra stedet, gode vilkår – stand og forplejning
  • God dialog med de andre firmaer som deltog samt med arrangørerne i løbet af dagen

Fakta om job-speeddating
Elever på date er praktikpladssøgende elever, som er ved at afslutte deres grundforløb på skolen, eller tidligere har afsluttet det. Det er både de der afslutter grundforløbet på EUD eller EUX Studieåret, men der er også studenter, der har suppleret deres STX, HF, HTX eller HHX med et kort forløb på Handelsskolen.

Virksomhederne kom fra flere forskellige brancher indenfor både butik, handel og kontor. Blandt deltagerne er der iår virksomheder som Kvickly, PhotoCare, PWC, Politiet, SKAT og Holstebro Kommune. Altså virksomheder med meget forskellig profil, lige som der er elever med meget forskellige ønsker og drømme for fremtiden. På den måde er der gode muligheder for alle parter til at finde det rette match.

Mere info:
René Tolderlund Jakobsen, pædagogisk procesleder, rtj@ucholstebro.dk tlf. 99 122 676.