08. maj 2015

Bagte guld i ovnen

undefined

Guld til Lasse Tronhjem Pedersen Schweizer bageriet, Århus. Lasse og Tine Lajer skåler i champagne for at fejre medaljen. 

Under står presseopbud blev Lasse fejret med overrækkelsen af fagets guldmedalje
 
TV2, Jyllandsposten, freelance fotografer og journalister var mødt op da Lasse Tronhjem Pedersen skulle have sit svendebrev. Svendebrevet blev nemlig fuldt op af en guldmedalje.
Hidtil er den højest mulige udmærkelse blevet uddelt tre gange i Holstebro. I sidste uge skete det så for den 26-årige Lasse Tronhjem Pedersen der ved svendeprøven på Uddannelsescenter Holstebro scoret en flot guldmedalje. Det er Danmarkshistoriens sjette guldmedalje til en nyudlært bager! Han har taget sine skoleophold på Uddannelsescenter Holstebro og er i praktik hos Schweizerbageriet i Århus C.

Se billederne på facebook - klik her 

- Den skal stå så jeg kan se den hver dag, siger en ydmyg og meget stolt Lasse om guldmedaljen. – Jeg har allerede fundet et par steder, hvor man kan videreudvikle nogle af de produkter jeg lavede til svendeprøven.
Lasse Tronhjem Pedersen har nogle helt specielle evner for at bager brød. Bagermester Tine Lajer i Schweizerbageriet i Aarhus fremhæver hans målrettethed.
- For Lasse kan resultatet aldrig blive godt nok. Han bliver ved indtil det bedste mulige resultat står der, men næste gang skal det være endnu bedre, fortæller Tine Lajer.
Lasse er helt udlært den 9. Maj, hvor praktiktiden slutter, men han har allerede fået flere tilbud som svend også i Schweizer bageriet.
Men Tina Lajer smider ikke guld på gaden...
Faglærer og landstræner for bagerne Lars Jacobsen fra Uddannelsescenter Holstebro  - Fødevarer og ernæring - bekræfter, at det er flid og arbejdsomhed, der giver Lasse Tronhjem Pedersen guldmedaljen. Han har trænet og trænet og trænet for at kunne gøre det perfekte.
- Allerede på første hovedforløb opdagede vi Lasses evner, og vi har hele tiden skubbet på og udfordret Lasse til at gøre det endnu bedre. Vi har forsøgt at udfordre Lasses faglighed på det allerøverste niveau, fortæller Lars Jacobsen.

Nu håber Uddannelsescenter Holstebro bare på at Lasse vil indgå på skolens konkurrencehold.