15. oktober 2015

En af landets bedste skoler

Uddannelsescenter Holstebro er en af landets bedste erhvervsskoler, når det kommer til at skaffe eleverne på erhvervsuddannelserne praktikpladser. Det viser en undersøgelse lavet af nyhedsbrevet Agenda.

Af Charlotte Hansen

undefined

Eleverne på UCH er heldige. De er næsten sikre på at få en praktikplads, når de vælger en erhvervsuddannelse på skolen. Ifølge en ny undersøgelse, som nyhedsbrevet Agenda har lavet, er UCH nemlig en af landets bedste tekniske skoler, når det gælder om at få eleverne i praktik.

»Det er et af vores indsatsområder, og det er en kombinationen af, at vi har fokus på de praktikpladsaftaler, som er indgået, og et godt samarbejde og kendskab til de virksomheder, som er i området,« siger direktør på UCH, Ann Østergaard.

Samarbejde og praktik før praktikken

Inden eleverne skal ud i den ”rigtige” praktik, har de mulighed for at afprøve praktik hos en virksomhed i 14 dage. På den måde kan virksomheden og eleven prøve hinanden af, inden de indgår en eventuel praktikaftale, og det giver ekstra lærerpladser til eleverne.

Derudover peger Ann Østergaard på samarbejdet mellem lokale virksomheder, eleverne og skolen som en grundlæggende årsag til skolens store succes:

»Jeg tror, det er en kombination af flere dele. Der kan være en forskel, hvor eleverne er mere opsøgende for at finde en praktikplads, men vi har også nogle virksomheder, som er rigtig gode til at påtage sig ansvaret til at tage elever, så den næste generation kan blive uddannet til at servicere erhvervslivet. Hvis én af faktorerne ikke er til stede, er det svært at opnå gode resultater. Derfor er det ikke én alene, men samspillet og samarbejdet mellem os, der giver et godt resultat,« siger Ann Østergaard.

Uddannelsescenter Holstebro sender hvert år mere end 700 elever i lærer hos virksomheder i hele landet.

Se ledige praktikpladser her - klik