15. oktober 2018

Ikast-Brande kommune årets lokale læreplads 2018

undefined
På foto: fra venstre direktør på UCH Ann Østergaard, kontorelev Majbrit Thingstrup Alstrup Jensen, oplæringsansvarlig ved Ikast-Brande kommune Susan Hedegård Boss og koordinator på UCH Ann-Vibeke Mose.

Det er et stort smil, der breder sig i ansigtet på en overrasket Susan Hedegård Boss, da direktøren for Uddannelsescenter Holstebro, Ann Østergaard, træder ind på hendes kontor i Ikast-Brande Kommune mandag formiddag sammen med Majbrit Thingstrup Alstrup Jensen. Majbrit er kontorelev med speciale i offentlig administration i kommunen, hvor Susan Hedegård Boss er oplæringsansvarlig for eleverne. Ikast-Brande Kommune er kåret til årets lokale læreplads blandt alle de indstillede virksomheder på Uddannelsescenter Holstebro.

Som elev ved Ikast-Brande kommune bliver man taget imod med åbne arme og bliver en del af teamet på lige vilkår med de andre kollegaer. Man bliver inviteret med til alle personalearrangementer, og Ikast-Brande kommune vægter det sociale rigtig højt blandt de ansatte,” skriver Majbrit i sin indstilling af kommunen til at vinde prisen som årets læreplads.
Majbrit fremhæver sin store medindflydelse på egen uddannelse og den måde, kommunen faciliterer, at eleverne indgår i et fællesskab med hinanden. Et fællesskab med både faglige og sociale sider. Hver tredje måned mødes de til elevmøder, hvor de fordyber sig i faglige spørgsmål og vender hverdagen. Og hver onsdag holder de elevfrokost for at styrke relationerne mellem sig.

”Kommunen har en god tradition for at også at ansætte elever, som har brug for lidt ekstra hjælp for at komme ind på arbejdsmarkedet,” fortæller Ann-Vibeke Mose, som er underviser og koordinator på kontoruddannelsen på Uddannelsescenter Holstebro. Hun kender Susan Hedegård Boss som en humørfyldt oplæringsansvarlig med et tillidsfuldt forhold til sine elever, der får ansvar under uddannelsen og et vigtigt skub videre karrieremæssigt, når de er færdiguddannede.

Jeg oplever, at man som elev hele tiden bliver udfordret. Som anden års elev er du med til at stå for elevrekrutteringen med alt, hvad det indebærer fra elevopslag til den endelige samtale. Som elev skal man her tænke ud af boksen, og dette er en fantastisk tillid fra kommunen at få. Et andet eksempel er det at være borgerguide – en hjælp til selvhjælp kommunen tilbyder. Her skal du ikke kun være behjælpelig med kommunale opgaver, men også have en viden og en forståelse for, hvad der sker hos udbetaling Danmark og Skat.
Opgaver som disse gør, at man som elev får en faglig bred uddannelse og bliver godt rustet til fremtiden, når man er udlært,” skriver Majbrit, der for øjeblikket har arbejdsplads i Borgerservice, hvor hun hver dag møder mange mennesker med ærinde i kommunen.

Ikast-Brande Kommune går nu videre i konkurrencen om at blive ”Årets Læreplads 2018” i hele Danmark. Stort tillykke.

Her kan du se årets nominerede virksomheder fra UCH - klik her
Læs mere om Årets Læreplads 2018 - klik her

Mere info:
Majbrit Thingstrup Alstrup Jensen, kontorelev Ikast-Brande kommune - tlf. 3025 4518
Ann Østergaard, direktør på Uddannelsescenter Holstebro -  tlf. 99 122 200
Ann-Vibeke Mose, koordinator på Uddannelsescenter Holstebro - tlf. 99 122 471