14. april 2015

Jobmuligheder

Jobmuligheder bør få flere til at vælge en erhvervsuddannelse

undefined

Togfondens projekter skaber behov for tusindvis af faglærte de kommende år, melder Transportministeriet i dag. Det kan medføre akut mangel, hvis flere unge ikke vælger en erhvervsuddannelse. De gode jobmuligheder fører forhåbentlig til, at flere får lyst til at blive faglærte, siger Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler-Lederne på baggrund af den lille tilbagegang i søgningen i år.

Der bliver brug for op imod 24.000 veluddannede medarbejdere for at gennemføre de planlagte investeringer i jernbaneinfrastruktur de kommende år. En stor del af dem er faglærte som struktører, murere, tømrere, VVS’ere, elektrikere, chauffører og smede. Det understreger blot, at flere unge bør vælge en erhvervsuddannelse på grund af de gode beskæftigelsesmuligheder, mener Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler-Lederne. Tal fra Undervisningsministeriet viser i dag, at 18,5 pct. af eleverne fra 9. og 10. klasse i år har valgt en erhvervsuddannelse mod 19,6 pct. sidste år.

 ”Som forventet er søgningen til erhvervsuddannelserne faldet en smule i år på grund af adgangskravene. Det tal skal gerne stige de kommende år, når flere får kendskab til de spændende uddannelser og gode jobmuligheder. Den seneste udmelding om togfondens projekter bekræfter jo endnu engang, at flere skal vælge en erhvervsuddannelse, hvis vi ikke skal risikere mangel på faglærte,” siger Peter Amstrup.

Det fremgår af Transportministeriets pressemeddelelse, at transportminister Magnus Heunicke vil tage initiativ til en arbejdsgruppe med deltagelse af repræsentanter fra fagbevægelsen, som bl.a. skal levere ”konstruktive indspark til, hvordan regeringen og arbejdsmarkedets parter kan forhindre, at der opstår flaskehalse for visse faggrupper.”

”Det handler jo i høj grad om at få uddannet den relevante arbejdskraft, både når det gælder uddannelse af de unge og de voksne, der skal efteruddannes. Derfor deltager vi fra erhvervsskolerne gerne i arbejdsgruppens arbejde, hvis transportministeren er interesseret i vores medvirken,” tilføjer Peter Amstrup.

"På Uddannelsescenter Holstebro har vi en mindre fald i erhvervsuddannelserne" siger direktør Svend Ørgaard. "Men det  kan stadig lade sig gøre at komme med, så mon ikke der kommer flere tilmeldinger inden vi starter i august".