06. november 2017

Landets højeste eksamensgennemsnit til EUX-tømrerne fra UCH

 

undefined
Fra venstre mod højre: Magnus Risom Christensen, Nikolaj Højager Nielsen, Joachim Conradsen, Johannes Herold Michaelsen, Lasse Bundsbæk Mouridsen, Frederik Benjamin Nikolajsen

De første EUX tømrere fra UCH topper på listen over karaktergennemsnit for de fag de har taget på gymnasiale niveauer.

I sommers blev de første 6 EUX tømrere uddannet fra Uddannelsescenter Holstebro. Det er i sig selv noget af en bedrift, fordi en EUX tømrer har gennemført både en erhvervsuddannelse som tømrer og otte fag på gymnasialt niveau. De 6 står altså med både med et svendebrev og muligheden for at læse videre.

For nyligt offentliggjorde Undervisningsministeriet så eksamensresultaterne fra alle landets gymnasiale uddannelser i 2017, og dermed fortsætter de 6 dygtige drenge med at imponere. Med et eksamensgennemsnit på 8,783 på de gymnasiale fag har de nemlig det højeste gennemsnit i hele landet (nummer 2 er stx’erne fra Aurehøj Gymnasium i Gentofte med 8,779).

Hvad beskæftiger de 6 sig så med nu, knap et halvt år efter?

Vi har spurgt de 6 dygtige tømrersvende om deres planer.

Magnus Risom Christensen
udlært hos Byggefirmaet Ivan V. Mortensen A/S, Grønbjerg. Jeg arbejder nu som tømrersvend i min fars firma, der har specialiseret sig i store bjælkehuse. Jeg planlægger en længere rejse og er glad for at have muligheden for at læse videre, men har ingen aktuelle planer om det.

Nikolaj Højager Nielsen
udlært hos Spjald Tømrer og snedker A/S, Spjald. Jeg er stadig ansat hos min mester i Spjald. Af fremtidsplaner går jeg lidt med tanken at starte som selvstændig inden for tømmrerfaget efter at have været ude og rejse lidt.

Joachim Conradsen
udlært hos Gamborg-Pedersen Byg ApS, Tim. Jeg er fortsat med at arbejde hos samme mester af flere årsager og med hensyn til fremtidsplaner er det kort fortalt at jeg fortsætter med at arbejde noget tid for at få opbygget mere erfaring, men på et tidspunkt er planen at rejse lidt rundt i verdenen og så læse videre på et tidspunkt.

Johannes Herold Michaelsen
udlært hos Tømrerfirmaet Kaj Borgholm, Thyholm. Jeg valgte ikke at arbejde videre ved min mester, selvom han havde tilbudt arbejde. Det var ikke fordi, jeg ikke havde lyst til at fortsætte hos ham, for det var et godt sted at være med masser af udfordringer. Jeg havde bare et behov for at prøve at være blytækker i min far og farbrors firma, så jeg kan finde ud af, om jeg vil overtage det engang, når jeg har læst videre til ingeniør. Planen er at arbejder som blytækker indtil jul, hvorefter jeg vil arbejde i udlandet et halvt år indtil jeg skal læse videre til bygningsingeniør til sommer. Når det er ovre må tiden vise hvad der sker.

Lasse Bundsbæk Mouridsen
udlært hos UCH. Jeg er fortsat som tømrersvend, og jeg regner med at fortsætte som tømrer. Jeg har ikke pt. en drøm om at læse videre, men hvis jeg skal læse videre engang bliver det til maskinmester. Jeg vil gerne læse til maskinmester fordi jeg altid har været fascineret af styring og ledelse, men samtidigt tog jeg tømrer uddannelsen, fordi jeg også kan lide at lave fysisk arbejde.
Det sværeste for mig bliver at lægge svendelønnen fra mig og gå tilbage på en S.U. Efter at have været igennem EUX-uddannelsen er jeg personligt blevet meget skoletræt og befinder godt med at vide, at jeg bare skal arbejde, og så have fri derefter, uden at skulle tænke på lektier/eksamen. Når det er sagt er jeg dog ikke blevet skræmt på nogen måde af alt skolearbejdet, så hvis jeg skal læse videre, skal lysten til at lærer nok komme tilbage.

Frederik Benjamin Nikolajsen
udlært hos UCH. Jeg arbejder som tømrersved lige nu ved J.P. Poulsen og sønner A/S i Holstebro og har søgt ind på bygningskonstruktør i København og skal starte i slutningen af januar, så det er fremtids planen i øjeblikke.

Kom forbi og hør mere om EUX-uddannelsen

På UCH har vi det næste EUX tømrerhold godt på vej, og i forbindelse med åbent hus på skolen lørdag den 18. november, kan man møde dem og høre meget mere om EUX-uddannelsen - den erhvervsfaglige studentereksamen.

Læs mere om EUX

Se landsresultaterne for de gymnasiale uddannelser her