18. februar 2015

Lokale virksomheder leder efter faste forhold

Valentinsdag er veloverstået, men eleverne på HG Business dater stadig på livet løst.

Speeddating arrangementet på Handelsskolen, UCH blev igen i 2015 en kæmpe succes. Mere end 400 samtaler blev gennemført på de tre timer, datingen varede.

Virksomheder og eleverne på HG Business, HG Student og HG Voksen havde mulighed for at tale med tre – fire virksomheder. Elev og virksomhed havde 10 min. til at se hinanden an.

Eleverne på HG, der afslutter deres HG i april og juni, og eleverne på skolepraktik, havde en rigtig god dag. De fik virkelig prøvet deres talegaver af i de mange samtaler med virksomhederne.

19 årige Mathias Gammelvind fra Nr. Felding skulle til samtale med Jem & Fix, Photocare og Louis Nielsen. ”Jeg syntes det er en perfekt måde at få mere at vide om den enkelte virksomhed”, siger Mathias efter den første samtale. ”De var rigtig flinke og nemme at tale med, men måske skulle vi lige have lidt mere tid”

”Sidste år fik 7 elever en elevplads direkte efter speeddatingen”, fortæller faglærer og arrangør Vibeke Dixen Nielsen. ”I år skal der meget gerne komme min. 10 pladser ud af det”.

Formålet er både at lade elever og virksomheder føle hinanden lidt på tænderne. Men i høj grad også, at de bliver mere trygge ved at gå til samtale. De har lært noget om virksomhederne, de kan bedre aflæse interviewers kropssprog og tilpasse deres væremåde til den enkelte virksomhed.

”Det er første gang vi deltager, men jeg syntes det er en rigtig god måde at møde mange elever på en gang”, siger direktør Jens Christian Nørtoft Bækgaard fra AVD-IT i Sørvad. ”Vi skal have en salgselev som backup for vores eksterne sælgere og her kan vi nå at tale med 15 elever. Så mon ikke vi kan finde den rigtig elev her.”

HG Voksen eleven Dennis Knudsen fra Thyholm var den første elev til samtale med AVD-IT, om det bliver til et fast forhold er endnu ikke afgjort. ”Jeg er i gang med en ny uddannelse og jeg vil gerne arbejde med salg. Det gik rigtig fint og jeg har en rigtig god mavefornemmelse”, fortæller Dennis efter samtalen. ”Hvis jeg ikke har hørt noget i løbet af nogle dage kontakter jeg dem for at høre, om der er en mulighed for et fast forhold”.

Virksomhederne kunne i løbet af dagen finde ud af, hvem de gerne ville have en second date med. Måske - hvem ved - fører det til et fast forhold.

Billedtekst:

Overblik: Der var opstille et boks til hver virksomhed til deres speeddate med HG eleverne.