06. marts 2016

Rekordmange gennemfører deres EUD-uddannelse på UCH

undefined
Der er netop offentliggjort tal for gennemførelse på erhvervsuddannelserne på landsplan.

Her er gennemførelsesprocenten på 85,6, hvilket er et markant bedre resultat end tidligere. På Uddannelsescenter Holstebro er den samlede gennemførelse på hele 96%. Det er en helt utrolighøj gennemførelsesprocent, som afspejler, at der er et godt og trygt ungdomsmiljø på UCH. Grundforløb 1 har den yngste gruppe af elever, hvor man starter direkte efter 9. eller 10. klasse. På grundforløb 2, som er for de elever der har været væk fra skolen i et år eller mere ligger gennemførelsen lidt lavere med 89% men stadig væsentligt under landsgennemsnittet.

Alt tyder derfor på, at der er skabt en struktur og et forløb, som bedre kan fastholde og motivere eleverne, siger Jens Knudsen vicedirektør på UCH og chef for erhvervsuddannelserne. Eleverne har færre faglige udfordringer efter indførelse af et karakterkravet på 02 i dansk og matematik, og vi kan mærke, at der er en større grad af parathed hos dem.

Der er stort politisk fokus på, at eleverne gennemfører erhvervsuddannelser, og på UCH arbejdes der meget med at gøre underviserne til dygtige klasserumsledere. Det tror vi på er en del af årsagen til den lave frafaldsprocent. Vore undervisere gør en utrolig stor indsats for at skabe et godt og motiverende læringsmiljø, siger Jens Knudsen.


Kildehenvisninger:
På landsplan: klik her
Uddannelsescenter Holstebro: klik her

Dagbladet Holstebro-Struer har bragt information - klik her

Mere info:
Jens Knudsen, vicedirektør og chef for erhvervsuddannelserne, jk@ucholstebro.dk tlf. 99 122 400
Ann Østergaard, direktør, ann@ucholstebro.dk, tlf. 99 122 200