12. januar 2015

Skills-vindere kåret ved succesfuldt DM

DM i Skills 2015 sluttede lørdag eftermiddag, hvor i alt 42 vindere fra 36 forskellige fag blev fejret. Mesterskabet satte alle rekorder med 68.000 besøgende i Bella Center, København. Særligt folkeskoleelever besøgte DM i Skills for at se de talentfulde deltagere.

Landets mest talentfulde unge håndværkere blev lørdag eftermiddag fejret ved DM i Skills. Efter tre intense dage i Bella Center blev i alt 42 vindere fra 36 forskellige erhvervsuddannelsesfag kåret ved en festlig præmieoverrækkelse.

Undervisningsminister Christine Antorini overrakte sejrsstatuetterne, og hun hyldede de dygtige deltagere for deres faglighed:

- I har i løbet af de seneste dage vist os, hvor store færdigheder jeres fag kræver. Unge som jer, med ambitioner og evner, er til stor inspiration for eleverne fra 9. og 10. klasse, der 1. marts skal vælge, hvilken ungdomsuddannelse de skal begynde på efter sommerferien, sagde Christine Antorini.

Rekordmange besøgende

Det var 5. gang, der blev afholdt DM i Skills for erhvervsuddannelserne. Siden mesterskabet begyndte i 2011 har det tiltrukket flere og flere besøgende. I Bella Center satte mesterskabet endnu en gang rekord med 68.000 besøgende, og dermed er DM i Skills nu landets største uddannelsesevent.

- Som medværter er vi stolte af jer. Vi håber, at flere er blevet inspireret til at tage en erhvervsuddannelse, for vi har brug for flere som jer, sagde børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev fra Københavns Kommune, der efter sin tale til de unge gav værtsskabet videre til Trekantsområdet.

36 fag var med som konkurrencefag ved DM i Skills 2015 - resten deltog som demonstrationsfag. En række af vinderne fra DM i Skills 2015 har mulighed for at gå videre til WorldSkills i Brasilien til sommer. Næste år bliver DM i Skills afholdt i Trekantsområdet, Fredericia, 4.-6. februar 2016.