11. januar 2018

Team Skills MidtVest - hyldest af de lokale DM talenter

undefined

Tirsdag d. 9/1 2018 fejrerede Erhvervsskolerne i Business Region MidtVest ”Team Skills MidtVest” på Uddannelsescenter Holstebro. Det foregik med både champagne, borgmester, tidligere Skills verdensmester, god mad og masser af glade, unge, lokale DM i Skills deltagere.

”Vi fra Erhvervsskolerne i Business Region MidtVest er stolte af, at vi har 40 deltagere med tilknytning til området med til DM i Skills 2018, der afholdes i Messecenter Herning d. 18. – 20. januar. Det er en stor bedrift for de unge mennesker, og vi vil gerne være med til at give dem den største opbakning, når de skal konkurrere på hjemmebane i Herning lige om lidt” udtaler Maren Møller Vestergård, DM i Skills Projektleder for Erhvervsskolerne i BRMV.

Derfor vil skolerne gerne gøre noget ekstra for hylde flokken som et afbræk fra den træning, deltagerne er i gang med på skolerne og i praktikken.
Erhvervsskolerne inviterede således alle DM-deltagere med tilknytning til Business Region MidtVest til en event med fokus på at give dem nogle gode redskaber i forhold til deres træning og fokus på konkurrencen.
Til denne event deltog tidligere guldmedaljevinder i DM- og VM i Skills, Nicolai Asmussen. Han bor i Holstebro og er uddannet murer fra Herningsholm Erhvervsskole. Han brugte lidt tid på at inspirere deltagerne til at yde deres allerbedste til DM i Skills 2018, hvor vigtigheden af hård træning, gennemførte planer, fokus og for alt i verden vilje var nogle af de budskaber dette års DM deltagere fik med på vejen. ”I skal ville det mere end de andre – så skal I nok komme langt” udtaler Nicolai Asmussen.
Efter Nicolais oplæg skulle DM deltagerne træne deres fokus og koncentration på en noget alternativ måde gennem teambuilding med plastikkrus. De skulle både stables, pustes til og fifles med på mange forskellige måder. Det var opgaver, der førte til både højlydte frustrationer samt glade grineflip.

Efterfølgende hyldest fra borgmester og middag

Efter teambuilding begyndte det at strømme ind med elevernes arbejdsgivere, trænere, uddannelsesansvarlige og øvrige interessenter, som var inviteret til at fejre Team Skills MidtVest. Der blev serveret champagne og Borgmester H.C. Østerby holdt en flot tale til de unge mennesker: ”Vi har brug for jer. I kommer til at klare jer godt med jeres erhvervsuddannelser” sagde H. C. Østerby blandt andet.
Herefter var det Direktør Allan Kortnum fra Herningsholm Erhvervsskole, der indtog talerstolen og lagde vægt på, at det er dem, som arbejder hårdt og har fokus, som har de bedste chancer for at blive en vindere: ”Det er ikke altid, at man kan se det største talent ved første øjekast, men med hårdt arbejde og passion, kan alle I unge blive det næste store talent indenfor netop jeres fag." Uddybede Allan Kortnum.

Efter en dejlig tapasmiddag sagde de fremmødte tak for i dag og ”Vi ses til DM i Skills”. Mange timers hård træning ligger stadig foran de lokale DM-deltagere og Erhvervsskolerne i BRMV er sikre på, der nok skal blive høstet nogle medaljer.

DM i Skills 2018 – alle er velkommen

I alt 315 unge fra erhvervsuddannelserne er tilmeldt dette års DM i Skills i Messecenter Herning d. 18. – 20. januar 2018, 40 af disse har relation til Business Region MidtVest, der er vært for årets DM i Skills. Der er gratis adgang og åbent for alle.

DM i Skills er det store Danmarksmesterskab for unge på erhvervsuddannelserne. Her dyster de bedste unge om at blive Danmarksmestre indenfor netop deres fag - fx kan man se de seje murere, personvognsmekanikere, bagere og SOSU-assistenter i aktion. De har talent, er top-tunede og har trænet i månedsvis for at blive klar.

Vi sætter i Herning rekord med hele 42 konkurrencefag og 19 demonstrationsfag. Hovedparten af deltagerne i konkurrencefagene træner i disse uger i fritiden eller på fuld tid på deres skole eller i virksomheden. Forud for det har de kvalificeret sig til DM gennem skolekonkurrencer og regionale mesterskaber. Opgaverne er skruet sammen, så man inden for det enkelte fag får afprøvet et bredt udsnit af kompetencer.

Eventen giver en unik mulighed for at få overblik og komme helt tæt på mange forskellige erhvervsuddannelser, og de forskellige karriere- og videreuddannelsesmuligheder de byder på. I alt er der ca. 100 stande med aktiviteter for både voksne og børn.

Erhvervsskolerne i Business Region MidtVest

I forbindelse med DM i Skills 2018 i Herning har de 9 erhvervsskoler i Business Region MidtVest etableret et samarbejde for at sikre en fælles indsats fra erhvervsskolernes side.

De 9 skoler er følgende: Herningsholm Erhvervsskole, Uddannelsescenter Holstebro, Social- og Sundhedsskolen Herning, Skive College, Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern, Social- og Sundhedsskolen Skive, Thisted, Viborg, Agroskolen Hammerum, Struer Statsgymnasium og Lemvig gymnasium.
I samarbejde med de 7 kommuner i BRMV er det målet at præsentere skolerne, de forskellige uddannelsestilbud samt øvrige ydelser som en sammenhængende og homogen enhed.


For yderligere information kontakt: Maren Møller Vestergård, Projektleder, Erhvervsskolerne BRMV på bekmm@herning.dk eller tlf. 2090382