16. oktober 2015

UCH-kørelærer starter indsamling

Da Karen Børløs Nikolajsen fremlagde UCH idéen om at give penge til Kræftens Bekæmpelse og dermed få skolenavnet repræsenteret i TV2’s store indsamlingsshow, takkede skolen nej. Nu har Karen selv startet en indsamling blandt medarbejderne på skolen.

undefined

39-årige Karen er til dagligt ansat som kørelærer på UCH. Her underviser hun både i teori og kørsel i busser, lastbiler og vogntog.

Af Charlotte Hansen

39-årige Karen Børløs Nikolajsen, der er kørelærer på Center for Transport og Logistik på Uddannelsescenter Holstebro, er kvinden bag en indsamling til Kræftens Bekæmpelse blandt alle UCH’s medarbejdere. Karen fik idéen sidste år i uge 43, der er TV2s store Knæk Cancer-uge.

”Under indsamlingsshowet sidste år så jeg navnet på en anden skole, der havde givet et beløb. Og så tænkte jeg, at det kunne vi gøre mindst lige så godt her på skolen. Så idéen til indsamlingen opstod sidste år,” siger Karen.

Da hun introducerede idéen til skolen, fik hun et nej. Skolen kunne ikke støtte indsamlingen for undervisningsmidler, var begrundelsen.

”Vi vil selvfølgelig gerne støtte indsamlingen moralsk, men vi kan ikke lægge navn til den, fordi vi ikke kan bruge undervisningsmidler til at støtte Knæk Cancer. Men vi synes, at det er et rigtig flot initiativ, at Karen har taget sagen i egen hånd,” siger Kommunikationschef på UCH, Claus Hansen.

Privat indsamling

Selvom skolen ikke kunne være med på indsamlingen, opgav Karen ikke idéen, og hun startede derfor selv sin egen private indsamling blandt alle medarbejderne.

”Jeg synes simpelthen, at Kræftens Bekæmpelse er en fantastisk organisation. Måske er det lidt egoistisk, men jeg vil gerne støtte det her, fordi det er noget, vi alle kan blive ramt af. Det kan lige så godt blive mig eller min familie,” siger Karen.

Karen har heldigvis aldrig selv haft kræften tæt inde på livet, men derfor var hun alligevel ikke et sekund i tvivl om, at indsamlingen skulle være til Kræftens Bekæmpelse:

”Der er jo så mange gode ting at støtte, og man vil jo gerne give til det hele, men man bliver nødt til at prioritere. Og der står den her indsamling først for mig. I uge 43 ser jeg mange af udsendelserne, og jeg tuder hver aften. Kræften er jo forfærdelig og uretfærdig.”


Flest mulig penge er målet

Formålet med Karens indsamling er hverken reklame eller omtale til skolen. Det er pengene, der tæller.

”Hovedformålet er at få rigtig mange penge. Det er pengene, det kommer an på. Kan vi få reklame ud af det, så kan vi da lige så godt få det også, men det behøver ikke at profilere os,” siger Karen, der har sat et minimumsmål på 10.000 kroner på indsamlingen.

Indsamlingen startede før efterårsferien, men først i næste uge, hvor TV2 også sætter fokus på bekæmpelse af kræft, sætter Karen for alvor ind med kampagner og mails:

”Alle medarbejdere har allerede fået en mail, hvor der står at de kan indbetale til en konto i banken eller overføre via swipp. Og i næste uge tror jeg, at alle mine kollegaer vil blive spammet med mails,” siger Karen.

Derudover kan både eleverne og medarbejdere smide kontanter i en indsamlingsbøsse, der står på kontoret på Bastrupgårdvej. Efter indsamlingen printer Karen alle kontoudtog ud, så alle har mulighed for at se, at pengene er gået til det rigtige formål.

Det er muligt at donere frem til fredag kl. 14, og hvis indsamlingen når op over 10.000 kroner, vil der stå ”Medarbejderne på Uddannelsescenter Holstebro” på skærmen under TV2s store indsamlingsshow.