UCH Uddannelsescenter Holstebro

Student men hvad nu?

De fleste studenter tager et eller to sabbatår, men for hver fjerde student tager det ene sabbatår det andet. Det skyldes blandt andet, at det kan virke uoverskueligt at tage endnu en uddannelse, hvor du skal tilbage på skolebænken og til en SU. Annamaria Hansen på 22 år har en HF i bagagen. Læs, hvad hun valgte at gøre efter sin HF og hvorfor.

”Jeg har brugt en del tid på at lære mig selv at kende og finde ud af, hvad jeg er god til og godt kan lide at arbejde med. Jeg ved nu, at jeg godt kan lide at møde mange forskellige mennesker, planlægge dagen og arbejde sammen med andre faglige professioner. Men jeg kan også godt lide mit eget selskab og friheden ved at køre derudaf, så chauffør virkede som det helt rigtige uddannelsesvalg og karrierevej.”

Annamaria anbefaler andre studenter at spørge sig selv, hvad de godt kan lide at lave, og hvilken type jobs, der taler til dem. Hun synes det er vigtigt at huske på, at andre ikke er kloge på dig. Det er kun dig selv, der er det, når du skal træffe valg om uddannelse og karriere.

”Vælg hvad du føler for, og føler du ikke for noget så tænk over, hvordan du betaler din husleje og bidrager til samfundet på en måde, hvor du laver noget, du synes er OK.”

Fra egne noter til fælles opgave

Selvom Annamaria kun har været i gang i 14 dage, kan hun allerede nu mærke, at det passer godt til hendes temperament og interesser at tage uddannelsen til chauffør.

”På HF sad jeg meget alene med mine egne noter, egne opgaver og egne resultater. Når man tager en erhvervsuddannelse, tænker vi på en anden måde. Vi har en fælles opgave, der skal lykkes, og det kan kun lykkes, hvis både lagermedarbejdere og chauffører arbejder sammen. Det er jo også sådan, det er i rigtige jobs.”

Annamaria kan rigtig godt lide, at uddannelsen er tæt på erhvervslivet og det rigtige arbejdsmarked.

Fortjener en god nats søvn

En anden ting Annamaria godt kan lide er, at hun er træt i både i hoved og krop, når hun kommer hjem.

”Jeg har været oppe og i gang hele dagen – både med konkrete opgaver og teori, så jeg føler mig træt på en god måde, når jeg kommer hjem. Det giver mig ro i kroppen, at den har været i gang i løbet af dagen, og jeg nogle gange er blevet beskidt på tøjet.” 
Annamaria føler sig godt tilpas på uddannelsen, hvor der findes alle slags mennesker og livsvisdom både blandt eleverne og lærerne:

”Jeg har mødt mange mennesker, der synes, at de er kloge. Her er folk mere kloge på livet. De kan få ting til at ske, kender sig selv og har livserfaring. Det føles godt, og når alt kommer til alt, er det det vigtigste, når du skal tage stilling til uddannelse og karriere, slutter en glad Annamaria.

undefined
Annamaria Hansen anbefaler studenter, hvor det ene sabbatår tager det andet: ”Overvej hvad du har lyst til på længere sigt. Vil du arbejde sammen med andre, prøve teorien af i virkeligheden og være træt i hoved og krop, når du kommer hjem, så tag en erhvervsuddannelse.” 

Læs mere om uddannelsen til chauffør