Byggeri - her kan du blive

Tømrer, gulvlægger eller tækkemand

Træfagenes byggeuddannelse dækker over flere specialer: tømrer, gulvlægger og tækkemand.

Læs alt om træfagenes byggeuddannelser - regler, niveauer m.m. på www.ug.dk

Tømrer

Tømrerens arbejdsområder er mange, lige fra opførelse af nye store industribygninger med helt specifikke formål, til små reparationsopgaver i private hjem. Sommer/fritidshuse som næsten udelukkende bygges op i træ, tagkonstruktioner og tagbelægning. Montering af døre og vinduer, opsætning af køkken- og garderobeskabe. Indvendig beklædning med gips, troldtekt, profilbrædder med hensynstagen til lyd-brand-fugt og energiløsninger.

Du kan tage hele uddannelsen og afslutte med svendeprøve til tømrer på UCH.

Gulvlægger

Gulvlæggeren arbejder med rigtig mange forskellige projekter og materialer. Det typiske er linoleum, vinyl, fugefri gulve og tæpper på skoler, sygehuse, kontorlandskaber, fabrikker m.v., samt belægning på gulv og vægge i vådrum (badeværelser, storkøkkener m.v.) Forskellige gulvopbygninger på strør, gulve med fald om afløb og flydende gulve som ikke er fastgjort til underlaget.

Du kan tage grundforløb 1. og 2. del på UCH - herefter overflyttes du til en af specialeskolerne - kontakt studievejlederen for mere info.

Tækkemand

Med et speciale som tækkemand, lærer du det gamle håndværk med at lægge nyt stråtag – hvordan man hele tiden forskyder de såkaldte tagrør og binder dem fast. Du kommer også til at reparere tagkonstruktioner og udføre renovationer. Gennem specialet lærer du om tømmerkonstruktioner, at vurdere tækkerør og mønnehalm og at udføre tækning. Du foretager også reparationer og opbygger kviste.

Efter 3. hovedforløb skal du færdiggøre uddannelsen på en specialskole - kontakt studievejlederen for mere info. 

Tilmeld dig uddannelsen