Gå til hovedindhold
Elektriker arbejder med skruetrækker på elskab

Metal, strøm og teknologi

Grundforløb 1 – EUD | EUX

Til der, der gerne vil være elektriker, smed, datateknikker, teknisk designer, industritekniker, automatiktekniker, CNC-tekniker eller støberitekniker.

Du kan tage grundforløbet bådet som EUD og EUX.

Du vil i løbet af Grundforløb 1 på Metal, strøm og teknologi tage del i mange spændende projekter og opgaver, hvor du vil bl.a. kommer til at arbejde med ”Kanon-projektet”.

En stor del af det at gå på Grundforløb 1 er, at vi arbejder målrettet med genanvendelse af ressourcer i projekter og har fokus på bæredygtighed og verdensmål, således du få den nyeste viden inden for området med ud til din kommende læreplads.

Har du mod på at afprøve andre fag, vil du også kunne vælge kompakte forløb, der peger mod uddannelser som fx personvognsmekaniker, chauffør, tømrer og andre håndværksuddannelser.

Når du har gennemført grundforløbets 1. del, fortsætter du på grundforløbets 2. del indenfor den uddannelse du vælger.

Introforløb

I løbet af de første to uger kommer du til at arbejde med et miniprojekt, hvor du ganske kort berører nogle af de uddannelser, du har mulighed for at vælge, når du skal på GF2 til januar.

Du kan for eksempel lave en lampe, hvor du bliver præsenteret for drejebænkens forunderlige verden, stifte bekendtskab med den elektriske del af lampen. Forløbet rundes af med en lille rapport, hvor du sætter billeder ind af projektet og fortæller om dit arbejde generelt. I alle projekter på GF1, er der være fokus på bæredygtighed, herunder ressourcehåndtering og genanvendelse af materialer.

Kanon-projektet

Grundforløb 1 afsluttes med et længerevarende projekt, hvor du igennem gruppearbejde skal lave en trykluftkanon, der kan skyde med skumfiduser. Det afsluttende projekt er sammensat sådan, at du skal bringe de kompetencer i spil, du har fået i mødet med de forskellige fagretninger.

Elektriker arbejder med ledninger

Fag på grundforløb 1

Gennem forskellige forløb introduceres du derefter til de forskellige faglige retninger, der tilbydes på Teknologi. Formålet er at afprøve og synliggøre forskellige faglige muligheder, samt at gøre dig bedre rustet til det tværfaglige projekt senere i forløbet.

Obligatoriske emner på grundforløb 1 er:

  • Erhvervsintroduktion
  • Arbejdspladskultur
  • Praktikpladssøgning
  • Samfund og sundhed
  • Arbejdsplanlægning og samarbejde
  • Faglig dokumentation
  • Faglig kommunikation
  • Innovation
  • Metodelære.

Fagene består af både teori og praksis. Hertil kommer grundfagene dansk og engelsk.

Ved at arbejde med denne fagretning, bliver du bevidst om dine egne styrker og muligheder og får dermed et godt grundlag for at vælge uddannelse. Du fortsætter din uddannelse på grundforløbets 2. del, inden for den uddannelse, du vælger.

Dansk, engelsk og samfundsfag foregår på C-niveau. Der er eksamen i et af EUX-fagene, og du får en standpunktskarakter i dem alle. De øvrige fag vurderes bestået/ikke bestået.

Har du spørgsmål?

Per Stisen Varnum

Studievejleder

Teknologi


Tlf: 99 122 602

Mail: psv@ucholstebro.dk

Generel info

Mangler du sparring eller rådgivning i forhold til dit valg af en erhvervsuddannelse og vejen derhen?

Vores studievejledere sidder klar til at hjælpe dig på vej mod at vælge en uddannelse, der interesserer dig.

Du kan også booke et besøg, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen og møde nogle af vores lærere og elever.

Gå til studievejledning

Du kan på lærepladsen.dk se hvilke virksomheder, der søger en lærling eller elev.

På en række af uddannelser på UCH er der lærepladsgaranti, så du er sikret et kunne få en læreplads under din uddannelse.

læs mere om lærepladsgaranti

Når du er fyldt 18 år, kan du få SU – både stipendium og lån. Du skal søge i det kvartal, hvor du fylder 18 år og får støtten fra starten af det nye kvartal.

Læs mere om SU på su.dk – her kan du også få oplysninger om hvad du eventuelt må tjene ved siden af SU.

Når du får en uddannelsesaftale med en læreplads, så overgår du til lærlingeløn.
Læs mere om lærlingeløn.

I forbindelse med din start på Uddannelsescenter Holstebro, har du mulighed for at søge om befordringstilskud til den daglige transport med kollektiv trafik mellem hjem og skole.

Du kan finde yderligere oplysninger om transportgodtgørelse på ungdomskort.dk.

På Uddannelsescenter Holstebro kan du søge om Specialpædagogisk støtte under hele uddannelsen – også hvis du er i praktik i en virksomhed.

Specialpædagogisk støtte (SPS) er en støtteordning, der skal sikre, at du som elev med en fysisk eller psykisk udfordringer kan gennemføre en erhvervsuddannelse eller en erhvervsgymnasial uddannelse på lige fod med andre.

Du kan søge støtte, hvis du har udfordringer som fx:

  • Læse-/skrivevanskeligheder
  • Bevægevanskeligheder
  • Er blind eller svagsynet
  • Er døv eller hørehæmmet
  • Psykiske funktionsnedsættelser og udviklingsforstyrrelser

Læs mere om socialpædagogisk støtte

UCH tilrettelægger EUD og EUX-uddannelserne ud fra gældende lovgivning og regler for lov om gennemsigtighed og åbenhed om uddannelser.

Læs mere om regler, strategier og planer her.