04. december 2019

Årets Læreplads 2019

undefined
Foto fra venstre: Ann Østergaard, direktør UCH | Per Odefey, uddannelsesleder UCH | Niels Møller Jensen, direktør Herning Vand A/S | Mette Wulff, teknisk designelev, Herning Vand A/S | Ditte, uddannelsesansvarlig Herning Vand A/S og Jan Lillelund, uddannelseschef UCH

Teknisk designeruddannelsen på UCH er i en rigtig god udvikling og der er god søgning til uddannelsen, så det var en glad direktør for UCH, Ann Østergaard, der kunne overraske Herning Vand A/S sammen med uddannelseschef Jan Lillelund, uddannelsesleder Per Odefey og teknisk designelev Mette Wulff.

Det var nemlig et enigt dommerpanel der kårede Herning Vand A/S til at være Årets Læreplads 2019 på UCH. Teknisk designelev Mette Wulff havde lavet en indstilling af sin læreplads, som ikke efterlod tvivl om, at Herning Vand A/S skulle nomineres til Årets Læreplads 2019 og dermed gå videre til den landsdækkende finale til januar.

undefined

Onsdag blev det så afsløret i virksomheden og det var en stolt direktør for Herning Vand A/S Niels Møller Jensen, der takkede for kåringen. Tak til UCH for at levere en dygtig teknisk designelev, der kommer retur i virksomheden efter skoleophold og kan tilføre en gammel, men nytænkende organisation nye måder at tackle opgaver på.

Vi sætter pris på, at eleverne bliver udfordret og at de dannes på skolen til at indgå i arbejdsteams i virksomheden. Vi forsøger på Herning Vand A/S at skabe en god arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø og derfor er vi taknemmelige for, at Mette indstiller os til prisen.

Tak også til alle medarbejdere og kollegaer – uden dem kunne det her ikke lykkes. Direktør Niels Møller Jensen brugte et billedeksempel på deres måde at drive virksomhed. Alle ansatte er som dele i en motor - dybt afhængig af hinanden med hver deres funktion. For at en motor kan spinde og yde max effekt, skal alle dele hele tiden justeres og optimeres. Det er så ledelsens opgave hele tiden at fornemme eventuelle mislyde, få fintunet og tilføre olie i tilpas mængde, så motoren hele tiden spinder.

 undefined

Og det er lige præcis den olie og justering, som teknisk designelev Mette Wulff har oplevet fra både ledelse og kollegaer i sin læretid. Der er en utrolig stor opbakning fra alle ansatte i virksomheden. Herning Vand A/S er en virksomhed der gerne vil fremad og være foran, og det har jeg som elev fået lov at være en del af, fortæller Mette Wulff i sin indstilling.

Jeg har fået lov til at være med ude på projekterne, så jeg kunne se, hvordan virkeligheden forholder sig. Når der skal laves kloakfornyelse, lægges nye ledninger eller når der laves en vandboring. En ting er at tegne, en anden ting er at vide hvad man tegner. Det har været vigtigt for Herning Vand A/S, at man får en masse baggrundsviden. Og hvis der er noget jeg gerne vil se, eller vide hvordan det fungere, skal jeg bare sige til, der er rig mulighed for at få sin nysgerrighed opfyldt.

Vi er ca. 60 medarbejder og vi har det fantastisk socialt. Der er plads til alle og vi laver forskellige arrangementer udenfor arbejdstid, fordi vi gerne vil hinanden. Vi har 1 times betalt motion hver uge og det bruger vi fx til at gå 15 minutter hver dag, hvor vi både får os rørt, får frisk luft og taler sammen. Vi har både massage- og en coachordning, fleksible arbejdstider, så familielivet kan hænge sammen og alt dette gør, at det er en fantastisk arbejdsplads. Og jeg er så heldig, at jeg har fået en fastansættelse efter min elevtid.

Jeg har flyttet mig virkelig meget igennem min elevtid og det vil jeg gerne påskønne ved at indstille Herning Vand A/S som Årets Læreplads 2019, for det har de virkelig fortjent, slutter Mette sin indstilling.

Stort tillykke til både lærested, elev og skole.

Vil du være teknisk designelev, så start på UCH til januar