22. august 2016

Bendix-fondens fortjenstlegat til bygningsmaler

undefined

Foto: Theis Hundstrup Pedersen med sin mester Henning Kristensen ved det svendeprøve projekt, som Theis lavede i juni måned.

Theis Hundstrup Pedersen var blevet bedt om at møde op til et møde i malerafdelingen på UCH med sin mester Henning Kristensen fra Thisted. Det han ikke vidste, var årsagen til mødet, han var nemlig udvalgt af UCH til at modtage Bendix-fondens fortjenstmedalje på kr. 5.000.

Theis blev udlært med en bronzemedalje i juni måned og derfor var han noget overrasket over at skulle møde op på skolen igen med sin mester. I stedet for et møde, var der gjort klar til en reception af faglærere, vicedirektør Jens Knudsen og de nuværende malerelever i anledning af hans legatmodtagelse.

Bente Bendix overrakte diplom og en check på kr. 5.000 på vegne Bendix-fonden. Det er med stolthed jeg kan overrække et legat til en dygtig håndværker, sagde Bente Bendix og læste begrundelsen op for valget af Theis.

Begrundelse:

Theis er 38 år og bor i Erslev på Mors.
Han blev 17. juni 2016 udlært som bygningsmaler hos malerfirmaet Henning Kristensen A/S, Thisted.
Han kommer oprindelig fra Sjælland, men han er både i sit væsen og i sit bygningsmalerar¬bejde meget sindig, omhyggelig og grundig i bedste vestjyske forstand.

Grunden til, at vi har indstillet Theis, er hans meget store engagement og interesse i byg¬ningsmalerfaget. Gennem alle skoleforløbene har vi oplevet en meget dedikeret elev, som nærmest har suget undervisningen til sig.

Det har været helt almindelig for Theis, at være dybt koncentreret i dagens undervisning, studere videre i sin fritid og så dukke op på skolen næste dag med så meget viden om gårs¬dagens faglige emne, at det har været på underviserniveau. Theis er meget vellidt og nyder stor respekt blandt skolens øvrige elever og lærere, blandt andet fordi han - stille og rolig - men altid er yderst hjælpsom og stærk interesseret i de faglige spørgsmål, der måtte være aktuelle. Op til svendeprøven – arbejdede han også roligt og i velovervejet tempo – her var det svendestykket, det gjalt.

Arbejdsprocesserne var forlængst planlagt til mindste detalje og nøje tilrettelagt således, at han fik den fulde udnyttelse af den tid, der var til rådighed til prøven.

Theis er i sandhed en sublim håndværker, som vi i bygningsmalerfaget er glade for og stolte af at kunne byde velkommen til en fremtid, som vi forventer os meget af i forhold til Theis.

Se billeder fra overrækkelsen på facebook

Mere info:

Jens Knudsen, vicedirektør UCH, jk@ucholstebro.dk tlf. 99 122 400
Rita Grøn, studievejleder UCH, rg@ucholstebro.dk tlf. 99 122 411