03. oktober 2016

Lærling fra UCH fik ML-Prisen for personvognsmekanikere 2016

undefined
Foto:
Undervisningsminister Ellen Trane Nørby, Personvognsmekaniker Simon Toft Jespersen, Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal, Per Påskesen og næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen.

Fredag den 30. september hyldede metalindustrien 25 af sine bedste lærlinge, da ML-Prisen blev uddelt. De 25 lærlinge har alle udmærket sig med et 12-tal ved den afsluttende svendeprøve samt høj faglighed. Dertil har de kvalificeret sig til prisen ved at være gode kammerater og kolleger på deres arbejdsplads.

Med til at overrække prisen var bl.a. undervisningsminister Ellen Trane Nørby, som i sin tale til modtagerne understregede, at dygtige faglærte som prismodtagerne er afgørende for, at Danmark kan skabe vækst.

Også formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal, Per Påskesen, understregede vigtigheden af, at dygtige unge vælger den faglærte vej i industrien.

- Der følger ansvar med, når man er blandt de bedste. I kan være med til at inspirere andre unge til at vælge lignende uddannelser, I kan inspirere virksomhederne til at tage lærlinge, og så sender I et signal til politikerne om, at vi har brug mennesker som jer.

De talentfulde lærlinge fik også mulighed for at opleve talent inden for et helt andet område, da den unge cellist Jonathan Algot Swensen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium optrådte akkompagneret af den unge pianist Elias Holm.

Som afslutning ønskede næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen, prismodtagerne tillykke og rettede en hilsen specifikt mod de virksomheder, der har uddannet dem.

- Også tillykke til virksomhederne. I er en væsentlig årsag til, at vi i Danmark har og får dygtige faglærte. Det er afgørende, at I opretter så mange lærepladser som muligt. Det er jeres fremtidige arbejdskraft, og de er investeringen værd.

ML-Prisen 2016 blev afholdt fredag d. 30. september i Det Kongelige Bibliotek – Den Sorte Diamant i København.

Stolt faglærer

undefined

Det var en stolt faglærer Aksel Meldgaard fra Uddannelsescenter Holstebro, der havde taget turen fra Holstebro til Dronningesalen i Det Kongelige Bibliotek, København for at overvære overrækkelse af ML-Prisen for personvognsmekanikere til en af hans tidligere lærlinge Simon Toft Jespersen.

Simon er udlært hos C. A. Larsen og er i dag svend i samme firma – læs interview med Simon, som blev bragt i Dagbladet Holstebro Struer http://dagbladet-holstebro-struer.dk/holstebro/mekanikeren-simon-fik-fornem-laerlingepris

Mere info:

Faglærer Aksel Meldgaard – 20 406 684/99 122 486 – ame@ucholstebro.dk
Direktør Ann Østergaard – 99 122 200 – ann@ucholstebro.dk