21. november 2016

Tesla på UCH

Torsdag 17. november fik eleverne på personvognsmekanikeruddannelsen på UCh besøg af elbilsproducenten Tesla, der i øjeblikket besøger en række af landets erhvervsskoler for at fortælle om teknologien i mærkets biler. Ideen med besøgene er at give eleverne mulighed for at komme tæt på elbilerne, der stiller nye krav til fremtidens mekanikere.

I løbet af besøget, der varede to timer, fortalte Teslas repræsentanter om virksomheden og teknologien i deres biler. Elbilsproducenten havde et chassis med, så eleverne kunne komme helt tæt på teknologien i bilerne og bl.a. se motoren. Herefter fik eleverne mulighed for at stille spørgsmål. Og der var stor spørgelyst om alt lige fra opladning til batteriernes levetid til bilernes internetopkobling. Besøget sluttede med, at de 35 elever fik lov til komme ud og køre i to Model S-biler. På den måde fik de mulighed for at komme helt tæt på de lynhurtige, lydløse Teslaer.

undefined

God dialog
»Eleverne var meget spørgelystne og vi havde en god dialog med dem og deres undervisere. Det var godt at opleve deres store interesse for vores biler og elbiler generelt,« siger Teslas direktør Peter Bardenfleth-Hansen, der var med på UCH.
»Formålet med besøget på UCH var at give eleverne et praktisk indblik i den teknologi, vi bruger i vores elbiler. På den måde kan vi forhåbentligt bidrage til at gøre teorien om elbiler lidt mere virkelig og interessant for den næste generation af personvognsmekanikere. Vi hyrer hele tiden nye service-folk og har derfor brug for flere dygtige folk i fremtiden.«

Godt klædt på
UCH er også glade for besøget.
»Elbilerne fylder mere på vejene og derfor fylder de mere og mere i vores undervisning. Vi skal jo sørge for, at eleverne er bedst muligt klædt på til fremtiden - selv om den teknologiske udvikling gør det svært at spå om præcis hvilken teknologi, eleverne kommer til at arbejde med i fremtiden. Det er tankevækkende, at 60 procent af de børn som starter i 0. klasse, kommer til at beskæftige sig med noget, som ikke er opfundet endnu,« siger procesleder Per Odefey.