08. marts 2016

UCH tilbyder chaufførkurser i Viborg og Skive

undefined
Kørelærere fra Uddannelsescenter Holstebro skal undervise i Viborg og Skive, mens Mercantec overtager kurser i brug af teleskoplæssere.

Chaufførerne i Midt- og Vestjylland får nu endnu bedre muligheder for at uddanne sig. Det skyldes et nyt samarbejde mellem Uddannelsescenter Holstebro og erhvervsskolen Mercantec. Fremover vil kørelærere fra Holstebro undervise på Mercantecs afdelinger i Viborg og Skive, og de vil tage moderne udstyr og biler med sig.

De to erhvervsskoler har indgået en aftale om at udnytte stordriftsfordele. Det indebærer også, at Uddannelsescenter Holstebro nedlægger sine kurser i brug af teleskoplæssere. I stedet henvises der til de uddannelser, som Mercantec gennemfører på sin afdeling i Ulfborg.

Ved at samle kræfterne kan skolerne tilbyde mere uddannelse. For eksempel vil der fremover begynde et kursus til lastbilkørekort i Viborg hver anden uge. Holdene går i gang, uanset hvor mange der tilmelder sig.

Samarbejdsaftalen mellem erhvervsskolerne træder i kraft den 1. april, og allerede den 4. april begynder det første kursus i Viborg. Uddannelsescenter Holstebro overtager biler og andet udstyr fra Mercantec og lejer sig fremover ind i de hidtidige lokaler i Viborg og Skive. Kommende kursister kan også stadig rette henvendelse i Viborg og Skive.

Uddannelsescenter Holstebro har i forvejen et samarbejde med Herningsholm Erhvervsskole. Det indebærer, at der nu udbydes chaufførkurser med undervisning i Herning. Tidligere har chauffører i Herning måtte rejse efter uddannelse, hvis de ville på en erhvervsskole. Chauffører skal hvert femte år gennem en efteruddannelse, som EU forlanger. Derfor er der et stort behov for kurser.

Undervisningen er både rettet mod chauffører i job og ledige.

Vi har i forvejen otte-ni kørelærere og andre lærere i Holstebro, og den stab vil vi udvide og udnytte bedre gennem det nye samarbejde, siger direktør Ann Østergaard fra Uddannelsescenter Holstebro.

Direktør Kirsten Holmgaard fra Mercantec siger, at det vigtigt, at der fortsat findes et bredt udbud af kørekortgivende kurser i Skive og Viborg.

Det har vi sikret via samarbejdsaftalen med Uddannelsescenter Holstebro. Vi har også fremtidssikret udbuddet af kurser i brug af teleskoplæssere, fordi vi nu kan samle deltagere fra et større geografisk område på vores afdeling i Ulfborg, siger Kirsten Holmgaard.

Se det samlede kursustilbud fra Holstebro her.

Mere info:
Ann Østergaard, direktør Uddannelsescenter Holstebro, tlf. 99 122 200, ann@ucholstebro.dk
Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec, tlf. 89 503 310 - 21 239 700, khol@mercantec.dk
Henning Grøn Thorsen, uddannelsesleder Center for Transport & Logistik, Uddannelsescenter Holstebro, tlf. 99 122 521, hgt@ucholstebro.dk