Teknololgi - her kan du blive

CNC-tekniker

  • Har du ikke noget imod at blive beskidt?
  • Har du interesse og flair for matematik og teknik?
  • Kan du li’ at bruge og lege med en computer?
  • Synes du det er sjovt at skabe noget?
    - så er uddannelsen til CNC Tekniker helt sikkert noget for dig.

På UCH fik vi i 2019 nye CNC bearbejdningscentre der kan køre med 4 forskellige platforme bl.a. Cemco, Solid Works og Siemens, så det svarer til den virkelighed der opleves i virksomhederne.

På uddannelsen får du en grundlæggende viden om arbejdet med cnc-maskiner (computerstyrede værktøjsmaskiner). Du lærer at bore, fræse og dreje, både med almindelige maskiner og med cnc-maskiner. Du lærer at arbejde med forskellige emner og produkter som metal, aluminium, træ og plastik, du får erfaring med at finde fejl på de automatiske anlæg og du lærer at udskifte maskindele. Derudover lærer du at arbejde ud fra specifikke krav og tegninger. Du få bliver undervist i f.eks. tegneprogrammer, programering af cnc-maskiner, CAD (Computer Added Design).

Jeg har fået stor hjælp til mine læse og stave vanskeligheder

Uddannelsen som CNC Tekniker tager i alt 2 år og 6 måneder. Den første del af uddannelsen er grundforløbet, den varer normalt 20 uger, men kan forlænges op til 60 uger. Herefter starter hovedforløbet hvor du på første Trin af uddannelsen bliver CNC-assistent, det er et kompetencegivende Trin, som tager 1 år og 6 måneder inkl. 20 uger på grundforløb. Du lærer at indkøre værktøjet og f.eks. de rigtige køle- og smøremidler. Derefter går du videre til specialet til CNC-tekniker, som tager 1 år. Her lærer du bl.a. selvstændigt at programmere maskinerne i forbindelse med specifikke opgaver.

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Du kan vælge at starte på skolen eller i praktikken. For at starte i praktik, skal du have en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver.
I praktikperioderne arbejder du praktisk med alt det, du har lært på skolen. Gennem praktikken får du rutine i at arbejde med forskellige maskiner. Du arbejder efter en uddannelsesplan, som du laver sammen med praktikstedet. På grundforløbet er der mulighed for at vælge de almene fag på C-niveau og på hovedforløbet kan du vælge at tage dem på B-niveau.

På skolen vil du opleve et fantastik åbent og trygt miljø. Her er der frihed under ansvar og et godt sammenhold både mellem både elever og elever og lærer. Hos os er der plads til, at du kan være den DU er!

Variation af viden og det praktiske - der er et formål

Læs mere om cnc-teknikeruddannelsen - regler, niveauer m.m. på www.ug.dk

Tilmeld dig uddannelsen

Der er adgangsbegrænsning på optag til grundforløb 2 til CNC-tekniker og du skal derfor søge om en kvoteplads - læs mere her.

For at søge ind på CNC-tekniker uddannelsen, skal du derfor gøre to ting

  • Step 1 - Søg ind på www.optagelse.dk
  • Step 2 - Udfylde ansøgningsskema for kvoteplads

Hvis du allerede har fundet en lære-/praktikplads, behøver du ikke søge en kvoteplads, da du så er sikret en plads på uddannelsen. 

Når vi har modtaget din ansøgning bliver du indkaldt til en samtale, så vi finder de bedst kvalificerede til det begrænsede antal pladser.

Step 1 - Søg ind på optagelse.dk

Step 2 - Ansøgning om kvoteplads