Transportbranchen mangler arbejdskraft

Nyt brændstof til dine jobmuligheder - bliv chauffør

undefined

Transportbranchen mangler chauffører. Besøg os til Åbent hus den 19. november kl. 10 - 13, hvor der bliver

  • sat fokus på en branche, hvor der er en stor grad af frihed, hvor der arbejdes selvstændigt og alsidigt under ansvar og med mulighed for hurtigt at kunne se resultat af sit arbejde
  • vist at der i branchen er en god traditionsrig atmosfære med plads til forskellighed
  • fortalt om de muligheder der ligger i chaufførjobbet
  • vist dig en vej ind i branchen eller videre i branchen

I transportbranchen får du hurtig anerkendelse for de kompetencer du har, men også hjælp til at få de kompetencer du eventuelt mangler, for at kunne begynde i branchen.

Har du lyst til at høre mere, så kontakt uddannelseskonsulent Erling Helsinghoff.

TV MidtVest har sat fokus på problemstillingen

Kursusmuligheder på UCH

Baggrund for infomødet
Tvis Vognmandsforretning A/S, Holstebro Vognmandsforening, Vestjyllands Vognmandsforening, UCH og Jobcentrene i Lemvig, Struer, Holstebro, Herning samt Ikast/Brande er initiativtagere til mødet.

Jobbet som lastbilchauffør har desværre fået et dårligt omdømme, som gør det svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til branchen. Derfor har lokale branchekræfter målrettet taget et initiativet til informationsdagen i et konstruktivt og fremadrettet samarbejde med UCH og de lokale Jobcentre.

Bag emnet gemmer der sig en transportbranche, som gennem mange år har set mange chaufførjobs forsvinde til udlandet. Den øgede aktivitet inden for branchen, har nu givet anledning til nye kreative tiltag, hvor de nuværende og kommende lastbilchaufførerne skal tilbydes et solidt kompetenceløft i et godt og gensidigt samarbejde med den lokale transportbranche, de lokale Jobcentre og UCH.

I fremtiden kommer transportbranchen til at mangle engageret arbejdskraft. Kravene til branchen øges konstant og formålet med mødet er at sætte fokus på en branche, hvor der er en stor grad af frihed, fleksibilitet og uddannelsesmuligheder. En branche, hvor der arbejdes selvstændigt og alsidigt under stor ansvarsvarlighed og med mulighed for hurtigt at kunne se et synligt resultat af sit arbejde. Transportbranchen binder landet sammen, sørger for at varerne kommer på hylderne, og er med til at skabe vækst og fremgang i hele samfundet.

Vi ønsker at vise alle – både ledige og andre interesserede – at der i transportbranchen er behov for ansatte med forskellige baggrunde og kompetencer, siger direktør for Tvis Vognmandsforretning A/S Preben Sørensen og vi fortæller også gerne om de muligheder der ligger i chaufførjobbet. 

Det er faktisk muligt på relativ kort tid, hvis man har nogle års erhvervserfaring, at blive uddannet faglært chauffør. Man kan som voksen lærling få en målrettet chauffør uddannelse og samtidig få merit / dispensation på grund af flere år på arbejdsmarkedet. UCH´s bidrag på informationsmødet er information om mulighederne fra ufaglært til faglært. Det er et område både transportbranchen og diverse organisationer ser som et stærkt tiltag til at give chaufførjobbet et respektabelt omdømme igen.

Der er et stort ønske om at der tages flere chaufførlærlinge ind i branchen – både fra organisationernes side, fra arbejdsgivernes og fra skolernes side, så derfor håber direktøren for Tvis Vognmandsforretning A/S, Preben Sørensen, at mange med interesse for transportbranchen bruger en eftermiddag på at bliver inspireret til nye jobmuligheder.

Kontakt for mere info:
Henning Grøn Thorsen, uddannelsesleder UCH – hgt@ucholstebro.dk – tlf. 99 122 521
Preben Sørensen, direktør Tvis Vogmandsforretning A/S – ps@tvis.dk – tlf. 70 22 20 07