Center for Fødevarer & Ernæring

Ernæringsassistent

Ernæringsassistenten arbejder især i storkøkkener på fx hospitaler, plejehjem, dag- og døgninstitutioner, men også på kostskoler og i kantiner. Mange af disse steder har beboere, patienter og klienter ingen mulighed for at lave mad selv, vælge mellem flere forskellige retter eller på anden måde ændre eller sammensætte menuen frit.

Maden laves ofte i meget store mængder, men alligevel skal kartoflerne være kogte og ikke udkogte, grøntsagerne være dampende og velsmagende, ikke udsplattede og aromaforladte. Og bøffen skal være velstegt, mør og saftspændt.

Ernæringsassistenten skal tænke på meget mere end smagen. 

Ernæringsaspektet med fedtbegrænsning, vitamin- og proteinindhold og hensyntagen til alle mulige diæter, allergier og intolerancer indgår konstant i ernæringsassistentens arbejde og planlægning.

Arbejdet omfatter ud over at fremstille og portionsanrette varme og kolde måltider også at sørge for afrydning, opvask samt rengøring af køkkenredskaber og køkken.

Læs alt om uddannelsen til ernæringsassistent - regler, niveauer m.m. på www.ug.dk

Tilmeld dig uddannelsen

Der er adgangsbegrænsning på optag til grundforløb 2 til ernæringsassistent og du skal derfor søge om en kvoteplads - læs mere her.

For at søge ind på ernæringsassistentuddannelsen, skal du derfor gøre to ting

  • Step 1 - Søg ind på www.optagelse.dk
  • Step 2 - Udfylde ansøgningsskema for kvoteplads

Hvis du allerede har fundet en lære-/praktikplads, behøver du ikke søge en kvoteplads, da du så er sikret en plads på uddannelsen. 

Næste optag:

  • Uddannelses start 5. august 2019

Når vi har modtaget din ansøgning bliver du indkaldt til en samtale, så vi finder de bedst kvalificerede til det begrænsede antal pladser.

Step 1 - Søg ind på optagelse.dk

Step 2 - Ansøgning om kvoteplads

Til dig der blev færdig i juni 2016