16. september 2016

HIH legat til kok

undefined

Foto:
Jakob Godsk Jensbye modtager legat af formand Jørn Vejgaard, Industri og Håndværkerforeningen Holstebro.

Det blev Jakob Godsk Jensby som i dag er færdiguddannet kok på Under Klippen og uddannet på UCH i maj 2016, der modtog det årlige legat på EUD området på Uddannelsescenter Holstebro. Legatet er på kr. 4.000 og gives af Industri og Håndværkerforeningen i Holstebro.

Legatet blev overrakt i forbindelse med svendeprøveafslutning for gastronomerne på UCH. I maj måned var det Jacob der blev udlært og nu var han så med til at nogle af han kammerater fra bl.a. konkurrenceholdet blev færdige og fik sit svendebevis og for flere også flotte medaljer. Jakob fik selv en Guldmedalje ved sin svendeprøve i maj måned.

Det var formand for Industri og Håndværkerforeningen Jørn Vejgaard der kunne begrunde og overrække legatet til Jakob.

Begrundelse for valget af Jakob:

Jakob blev 1. maj 2016 udlært som kok ved restaurant Under Klippen Holstebro – med topkarakter og GULD til svendeprøven

Jakob har igennem alle sine læreår, arbejdet intenst på at udvikle og forfine sine faglige kompetencer og han har været en fast deltager på kokkeskolens konkurrence hold, hvorfra han har en flot andenplads fra skolemesterskabet 2015.
Han var meget vellidt på skolen både blandt lærere og elever, for sit altid smittende væsen og gode humør. En fantastisk hjælpsom kammerat i klassen. Jakob har opnået disse kompetencer samtidig med, at han er stærkt ordblind og har arbejdet intenst med at udvikle metoder, der understøtter hans læring i forhold til de udfordringer, han har med sin ordblindhed. Dette slår ham ikke ud, men giver næring til hans vilje om at blive dygtig til sit fag.

Han deltog den 8. marts 2016 i Danmarks Mesterskabet for unge kokke, som blev afviklet på Food Expo-messen i Herning.
Her opnåede Jakob en bronze-medalje sammen med sin makker. Han har med sit store faglige engagement investeret en masse timer med ekstra talenttræning. Træningen er gennemført i Jakobs fritid på UCH.

Han har formået at udvikle sin madlavning til højt gastronomisk niveau således, at de elever, der når knapt så langt i deres uddannelse, kommer og lærer af Jakobs arbejde og optimeringer af retterne.

Jakob deltog i efteråret 2015 i konkurrencen Local Cooking, hvor han stillede op for sin virksomhed, Under Klippen. Her var målet at lave et måltid af lokale råvarer. Jakob vandt her publikumsprisen, især for sine fantastiske smagskombinationer i måltidet, som gav de 200 gæster en fantastisk oplevelse.

Igen i 2016 deltog Jakob i Local Cooking, hvor han sammen med sin makker tog førstepladsen. Han havde udviklet en ret - baseret på lokalt producerede majskyllinger, rødbeder og æbler.
Virksomheden Under Klippen har igennem hele Jakobs uddannelse og deltagelse i konkurrencer bakket ham i op i sin faglige udvikling.

Mere info:
Jens Knudsen, vicedirektør UCH, jk@ucholstebro.dk tlf. 99 122 400
Jan Emtkjær Jensen, afdelingsleder jej@ucholstebro.dk tlf. 99 122 223