Center for Byggeri - her kan du blive

Bygningsmaler

På Uddannelsescenter Holstebro kan du tage hele uddannelsen til bygningsmaler. Vi har en topmoderne malerskole, hvor du har alle forudsætninger for at få en solid faglig håndværksuddannelse.

Læs alt om uddannelsen til maler - regler, niveauer m.m. på www.ug.dk

Når der bygges nye huse, eller når gamle huse skal restaureres, sætter malerarbejdet altid prikken over i-et. Malerens tekniske kunnen og kreative sans bliver udfordret gennem store og små opgaver, der hver for sig gør arbejdet afvekslende og spændende.

Bygningsmaleruddannelsen giver dig mulighed, for at bruge din farvesans og kreativitet. I uddannelsen bliver du i øvrigt præsenteret for opgaver, der udvikler dine evner, både fagligt og personligt.

Arbejdet som maler kræver, at du har ordenssans og at du kan arbejde selvstændigt.

Maleruddannelsen veksler mellem praktikperioder i en virksomhed og skoleophold, og læretiden er ca. 3½ år.

Som faglært bygningsmaler har du mulighed for at videreuddanne dig og være med til at udvikle malertaget gennem Malerfagets Virksomhedsrettede Linjeuddannelse.

Tilmeld dig uddannelsen

Fra januar 2018 er der adgangsbegrænsning på optag til grundforløb 2 til bygningsmaler og du skal derfor søge om en kvoteplads - læs mere her.

For at søge ind på bygningsmaler uddannelsen, skal du derfor gøre to ting

  • Step 1 - Søg ind på www.optagelse.dk
  • Step 2 - Udfylde ansøgningsskema for kvoteplads

Hvis du allerede har fundet en lære-/praktikplads, behøver du ikke søge en kvoteplads, da du så er sikret en plads på uddannelsen. 

Næste optag:

  • Ansøgningsfrist 1. december 2018 - uddannelsesstart 14. januar 2019

Vi holder efter ansøgningsfristen samtaler og vælger herefter de bedst kvalificerede til det begrænsede antal pladser. Vi vælger mellem de elever som går på Grundforløb 1, og de som starter direkte på Grundforløb 2.

Step 1 - Søg ind på optagelse.dk

Step 2 - Ansøgning om kvoteplads

Til dig der blev færdig i juni 2016