Internationale aktiviteter

Kate fra Wien bytter handelsgymnasium med Morten fra Holstebro

 Artikel fra tidligere årgang

 "Den første elev på Uddannelsescenter Holstebro benytter ny form for international udveksling.

Mange elever på handelsgymnasier vil gerne til udlandet, og nu får de en ny chance. 18-årige Morten Holse Nielsen fra Uddannelsescenter Holstebro benytter som den første studerende i Midt- og Vestjylland chancen.

På lørdag den 11. september rejser han tre måneder til Østrigs hovedstad, Wien. Her skal han gå på Kaufmänniche Schulen des BFI. Samtidig er den 19-årige Kate Kainz taget fra Østrig til Holstebro. Hun bytter simpelt hen klasse med Morten Holse Nielsen i tre måneder.

De benytter sig af en ny ordning, som EU har indført, det såkaldte Comenius-program for individuel elevudveksling. De får betalt alle udgifter og modtager et beløb, der nogenlunde svarer til dansk SU.

Kate Kainz bor i Holstebro hos Tage Bilgrav Jensen, der er pedel på Uddannelsescenter Holstebro. Hans datter, Mie, går også på skolen, og de to piger følges ad på cykel. Morten Holse Nielsen skal i Wien på samme måde indkvarteres hos en familie. Når Kate Kainz er færdig med handelsgymnasiet, overvejer hun at studere logistik på universitetet. Hun har i lang tid ønsket at tage uddannelse i et fremmed land og opleve en anden kultur.

Morten Holse Nielsen ved endnu ikke, hvad han vil være, men måske noget med computerteknologi. Foreløbig får han travlt i Wien. Ud over at følge klassen i Østrig skal han også lave lektier til lærerne i Holstebro. Dermed kan han hoppe direkte tilbage på holdet , når han vender hjem.

International koordinator Lene Bisgaard Larsen på Uddannelsescenter Holstebro ser store perspektiver i den nye form for udveksling. Nu er det ikke længere nødvendigt at forældrene bidrager økonomisk. Alle får chancen for at komme af sted. - Interessen er stor. Vi havde 18, der gerne ville til Wien, fortæller Lene Bisgaard Larsen. Eleverne på Uddannelsescenter Holstebro får efter planen muligheden for at søge udveksling igen efter nytår."