Talentfulde elever

Talentudvikling

Har du et fagligt talent ud over det sædvanlige? På hhx har du mulighed for at dyrke dit særlige talent på et niveau, der ligger ud over den almindelige undervisning. Det sker i form af særlige forløb, fx Akademiet for Talentfulde Unge, MasterClass eller særligt tilrettelagte individuelle forløb.

På de forløb får du faglige udfordringer, men også en masse positive sociale oplevelser, når unge med hang til det akademiske mødes.

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU)

Akademiet for Talentfulde Unge er et tilbud til særligt talentfulde gymnasieelever på første år om at følge et talentforløb ved siden af den almindelige skolegang. Programmet er tilrettelagt således, at deltagerne tilbydes en grundlæggende introduktion til akademisk tænkning, formidling, fordybelse og ikke mindst akademisk arbejde. Udover disse grundseminarer tilbydes en række tilvalgsarrangementer i form af workshops, forelæsninger, virksomhedsbesøg m.m. indenfor specialiserede videnskabelige områder.

Programmet er karakteriseret ved at være af en så bred faglig vifte som muligt og indebærer arbejde inden for både de samfundsvidenskabelige, naturvidenskabelige og humanistiske discipliner. Det forventes derfor, at de studerende har og kan opretholde et fagligt højt, men også bredt, niveau og viser interesse for

Forløbet strækker sig over to år – fra forårssemestret på første år til efterårssemestret på tredje år. I alt er der ca. 20 seminarer fordelt på de fire semestre. Dertil kommer en sommercamp på ca. en uge.

SubUniversity

SubUniversity er et tilbud til gymnasieelever, hvor du får mulighed for at møde det faglige og sociale liv på Aarhus Universitet. Du bliver en del af en mentorgruppe med andre gymnasieelever og to universitetsstuderende som mentorer.

At vælge uddannelse er en stor beslutning. SubUniversity er en mulighed for at lære mere om universitetet. Du møder Aarhus Universitet og får indblik i livet som studerende, både fagligt og socialt, og dermed kan du bedre træffe et studievalg og komme godt fra start.

På hhx er der en kontaktlærer, en ”universitetsambassadør”, der informerer om og hjælper med det praktiske undervejs i forløbet.