Boomerang

Unikt samarbejde for at styrke fremtidens arbejdskraft

Boomerang er et samarbejde mellem uddannelse, virksomheder, offentlige myndigheder og innovationsmiljøet i Holstebro Kommune.

I 2019 deltager 5 samarbejdsvirksomheder:

 • Bang & Olufsen
 • Grue & Hornstrup
 • Kaj Bech
 • Officefit
 • Turismeenheden Holstebro Kommune

Samarbejdet er et program for entreprenørskab og innovation, som er udviklet af Holstebro Tekniske Gymnasium og Nupark - vores lokale iværksætterhus. Programmet sigter på at åbne htx-elevernes øjne for, at deres lokalområde byder på mange muligheder for karriere og iværksætteri, som gør det attraktivt at vende tilbage til det Nordvestjyske og etablere sig, når de har taget en videregående uddannelse. Det udgør projektets værdigrundlag. Som noget nyt bruges de sidste uger inden finalen den 24. januar sammen med 3. års elever på HHX, som vil bygge den kommercielle markedsføringsdel på HTX-elevernes løsningskoncept. 

Kig med i reportagen fra TVMV fra finaledagen 2019

Læs om værdigrundlaget

Programmet afvikles fra efteråret og frem til januar. Her får alle 2.g. elever på Holstebro Tekniske Gymnasium til opgave at finde nye og kreative løsninger på aktuelle problemstillinger opstillet af lokale virksomheder og myndigheder.

De 5 udfordringer

 • Den energibesparende bygning
 • Ergonomiske arbejdsredskaber
 • Sundhed, motion og fitness på arbejdspladsen
 • Turisme og oplevelser i Holstebro Kommune
 • Fremtidens audio/video tilbehør

Info om de 5 udfordringer

Ved at undersøge og analysere problemstillingerne får eleverne input til innovative processer, som skal føre frem til fremstillingen af konkrete prototyper på løsningsforslag. Undervejs får de mulighed for at sparre med opgavestillerne. 

Finalearrangement

De bedste af forslagene bliver præsenteret til et stort finalearrangement i Nupark den 24. Januar 2019, hvor et panel vurderer elevernes præsentationer og går i dialog om deres ideers kreativitet, realiserbarhed og kommercielle muligheder.

Dagen indledes med en optakt fra nuparkdirektøren Allan Hedegaard der sætter scenen, direktør for UCH Ann Østergaard der fortæller om Uddannelsesperspektiv og 1. viceborgmester i Holstebro Torben Gudiksen giver de unge et ord med på vejen. 

Dommerpanelet i består af 4 dommere, hvoraf de 3 er faste og den sidste er fra den enkelte samarbejdsvirksomhed fx vil det ved opgaven fra Bang & Olufsen være udviklingschef Brian Bjørn Hansen.

De 3 faste dommere i 2019:

 • Folketingsmedlem, Thomas Danielsen
 • Direktør for Nupark, Allan Hedegaard
 • Vicerektor htx, Paw Hedegaard

 

Flotte pengepræmier

sponsoreret af Nupark til de tre bedste forslag:
1. pladsen 10.000
2. pladsen 5.000
3. pladsen 2.000

Boomerang er en del af htx-faget Teknologi

Innovativ tankegang og tæt samarbejde med virksomheder og myndigheder er nødvendig, når eleverne skal skabe kreative og realiserbare løsninger. Hele processen understøttes i htx-faget Teknologi og er således både med til at give eleverne kendskab til lokale problemstillinger og faglig viden om innovative processer. Samtidigt giver det opgavestillerne mulighed for at få et frisk blik på de problemstillinger, de arbejder med i deres hverdag.

”Vi får nogle uger med fuld aktivitet i laboratorier og værksteder, hvor eleverne går målrettet ind i at skabe kreative og spændende prototyper på deres løsninger. Derudover vil der være en innovative processer, som skal hjælpe dem i ideudviklingen. Her arbejder vi med kreative teknikker og faglige udfordringer, som kan få eleverne til at tænke ud af boksen.” forklarer Jan Thomsen Tækker, teknologiunderviser på Holstebro Tekniske Gymnasium og projektleder for Boomerang.

Samarbejdspartnere 2018/2019

Læs Dagbladet Holstebro-Struers omtale af projektet fra 2018 her