Boomerang

Unikt samarbejde for at styrke fremtidens arbejdskraft

Boomerang er et samarbejde mellem uddannelse, virksomheder, offentlige myndigheder og innovationsmiljøet i Holstebro Kommune.

Samarbejdet er et program for entreprenørskab og innovation, som er udviklet af Holstebro Tekniske Gymnasium og Nupark. Programmet sigter på at åbne htx-elevernes øjne for, at deres lokalområde byder på mange muligheder for karriere og iværksætteri, som gør det attraktivt at vende tilbage til det Nordvestjyske og etablere sig, når de har taget en videregående uddannelse. Det udgør projektets værdigrundlag.

Læs om værdigrundlaget

Programmets første runde afvikles fra efteråret 2017 og frem til januar 2018. Her får alle 2.g. elever på Holstebro Tekniske Gymnasium til opgave at finde nye og kreative løsninger på aktuelle problemstillinger opstillet af lokale virksomheder og myndigheder.

De 4 udfordringer

  • Den energibesparende bygning
  • Ergonomiske arbejdsredskaber
  • Sundhed, motion og fitness på arbejdspladsen
  • Turisme og oplevelser i Holstebro Kommune

Info om de 4 udfordringer

Ved at undersøge og analysere problemstillingerne får eleverne input til innovative processer, som skal føre frem til fremstillingen af konkrete prototyper på løsningsforslag. Undervejs får de mulighed for at sparre med opgavestillerne. 

Finalearrangement

De bedste af forslagene bliver præsenteret til et stort finalearrangement i Nupark den 10. Januar 2018, hvor et panel vurderer elevernes præsentationer og går i dialog om deres ideers kreativitet, realiserbarhed og kommercielle muligheder.

Flotte pengepræmier

sponsoreret af Nupark til de tre bedste forslag:
1. pladsen 10.000
2. pladsen 5.000
3. pladsen 2.000

Boomerang er en del af htx-faget Teknologi

Innovativ tankegang og tæt samarbejde med virksomheder og myndigheder er nødvendig, når eleverne skal skabe kreative og realiserbare løsninger. Hele processen understøttes i htx-faget Teknologi og er således både med til at give eleverne kendskab til lokale problemstillinger og faglig viden om innovative processer. Samtidigt giver det opgavestillerne mulighed for at få et frisk blik på de problemstillinger, de arbejder med i deres hverdag.

”Vi får nogle uger med fuld aktivitet i laboratorier og værksteder, hvor eleverne går målrettet ind i at skabe kreative og spændende prototyper på deres løsninger. Derudover vil der være en innovative processer, som skal hjælpe dem i ideudviklingen. Her arbejder vi med kreative teknikker og faglige udfordringer, som kan få eleverne til at tænke ud af boksen.” forklarer Jan Thomsen Tækker, teknologiunderviser på Holstebro Tekniske Gymnasium og projektleder for Boomerang.

Hvad sker der, og hvornår sker det?

undefined

 

Samarbejdspartnere 2017

Læs Dagbladet Holstebro-Struers omtale af projektet her

maglie da hockey