28. oktober 2016

Bedste eksamensresultat i landet

undefined

Med et eksamensresultat på 7,9 i samlet gennemsnit placerer studenterne fra Holstebro Tekniske Gymnaisum sig som de absolut bedste htx-elever i landet. Og ikke nok med det. Holstebro Tekniske Gymnasium ligger helt i top blandt alle gymnasiale uddannelser i Danmark. Det skyldes de unges store engagement og interesse for deres uddannelse, mener rektor.

Netop frigivne tal fra Undervisningsministeriet taler et tydeligt sprog. Sammen med Rybners htx i Esbjerg, også med 7,9 i snit, er Holstebro Tekniske Gymnasium landets bedste htx-skole målt på eksamensgennemsnit. Landsgennemsnittet for htx-uddannelsen lå på 7,4. Placeringen i forhold til alle gymnasiale uddannelser er også flot. De fire uddannelser stx, hhx, htx og hf udbydes af 220 skoler i landet. Blot 16 skoler havde et højere eksamensresultat end studenterne fra Holstebro Tekniske Gymnasium.

Resultaterne ligger i forlængelse af tidligere års gode resultater. Sidste år var Holstebro Tekniske Gymnasium nummer to blandt htxskoler og blandt de 20 bedste gymnasier i det hele taget. Rektor Karsten Søndertoft er stolt af sine studenters resultater: ”Vi kan se, at vores studenter er meget engagerede i deres uddannelsesforløb. De er ambitiøse og vælger mange fag på A-niveau i både studieretninger og som valgfag, og så knokler de virkelig på i hverdagen.”

Karsten Søndertoft mener også, at de gode resultater kommer af, at htx-uddannelsen har flere fag med projektarbejde, hvor eleverne både lærer samarbejde, selvstændighed og får en stor lyst til at dyrke det faglige indhold: ”Både lærere og elever er grebet af interessen for naturvidenskab og teknologi. Vi nørder med det og er stolte af det. Det er dygtige unge, der vælger naturvidenskaben til. Dertil kommer også, at unge fra vores område generelt har en høj arbejdsmoral og masser af fagligt gå-på-mod. Vi kan jo også se, at det går godt for de andre gymnasier i byen.”

I 2016 fik 178 studenter hue på fra Holstebro Tekniske Gymnasium. De lærer typisk videre inden for uddannelser som arkitekt, designer, læge, medier, civilingeniør, software, dyrlæge eller andre naturvidenskabelige og teknologiske uddannelser.

Resultater blandt tekniske gymnasier Snit
Holstebro Tekniske Gymnasium & Rybners 7,9
Erhvervsskolen Nordsjælland & Teknisk Skole Silkeborg 7,8
Campus Bornholm & Aarhus Tech 7,7
TEC, Technical Education Copenhagen  7,6
Erhvervsgymnasiet Grindsted, Hansenberg & NEXT Uddannelse København 7,5

 

Resultater blandt alle gymnasiale uddannelser Snit
Aurehøj Gymnasium 8,8
Sankt Annæ Gymnasium 8,7
Rysensteen Gymnasium & Marie Kruses Skole 8,5
Deutsches Gymnasium Für Nordschleswig, Aarhus Katedralskole & Ingrid Jespersens Gymnasieskole 8,3
Århus Akademi, VUC Frederiksberg & Silkeborg Gymnasium 8,2
Bagsværd Kostskole og Gymnasium & Virum Gymnasium 8,1
Gammel Hellerup Gymnasium, Rønde Gymnasium & Ordrup Gymnasium 8
Holstebro Tekniske Gymnasium, Rybners, Herlufsholm Skole og Gods, Nærum Gymnasium & Allerød Gymnasium 7,9

Mere info:
Karsten Søndertoft, rektor - 99 122 350

Kilde til oplysningerne:
Statweb Uni-C (Undervisningsministeriets databank)
http://statweb.uni-c.dk/Databanken/uvmDataWeb/ShowReport.aspx?report=KGY-gns-region-udd
Foto: Ulla Armose