11. oktober 2015

Blandt landets bedste gymnasier

Sommerens studenter fra Holstebro Tekniske Gymnasium kan roligt være stolte af sig selv. 7,82 i gennemsnit var resultatet af tre års arbejde og et forår med næserne begravet i eksamenslæsning. Det kan man læse ud fra netop frigivne tal fra Undervisningsministeriet for eksamensresultaterne på de gymnasiale uddannelser. Resultatet sender Holstebro Tekniske Gymnasium op i top 20 over landets allerbedste gymnasier.

Med 7,82 er Holstebro Tekniske Gymnasium nummer 2 hos de tekniske gymnasier, kun overgået af EUC Nordvest med 7,84. Landsgennemsnittet for htx-uddannelsen er 7,2.

Den samlede placering blandt alle gymnasier er også fin. Studenterne sikrer en 20.ende plads til Holstebro Tekniske Gymnasium ud af de 357 gymnasiale uddannelser i Danmark. Det højeste gennemsnit står studenterne fra Rysensteen Gymnasium i København for med 8,78.

”Vi er utroligt glade for, at vores studenter har præsteret så flot i sommers. Men vi ser også til hverdag, at vi her i det vestjyske har nogle målrettede elever, som ikke kun har en meget høj arbejdsmoral, men også har en sand interesse for at arbejde med fagene.” Siger rektor Karsten Søndertoft.

De senere års store fokus på karakterne og adgangskravene til de videregående uddannelser har nok også spillet ind, selvom det ikke er altafgørende, mener Karsten Søndertoft:

”Vi ser nogle elever, som har meget høje ambitioner for sig selv og deres fremtid. Derfor prioriterer de naturligvis htx. Men samtidigt er vores indtryk, at eleverne trives rigtig godt med at gå her og også tager sig tid til at have et ungdomsliv uden for skolen.”

Holstebro Tekniske Gymnasium er et gymnasium med fokus på naturvidenskab og teknologi, hvor eleverne ikke kun arbejder med teori, men også har en høj grad af anvendelse i undervisningen, hvor fx laboratorieforsøg spiller en stor rolle. Der går 549 elever fordelt på 21 klasser.

Yderligere information:
Michael Balle Jensen, Koordinator og informationsmedarbejder
tlf. +45 21 26 63 03.

 

undefined

Kilde: http://www.uvm.dk/~/UVM-DK/Content/News/Udd/Gym/2015/Okt/151007-Eksamensresultater-paa-de-gymnasiale-uddannelser-2015

undefined

Kilde: http://www.uvm.dk/~/UVM-DK/Content/News/Udd/Gym/2015/Okt/151007-Eksamensresultater-paa-de-gymnasiale-uddannelser-2015