06. marts 2015

De unge vil være tekniske studenter

Holstebro Tekniske Gymnasium kan til august fejre 25 års jubilæum. Det kommer til at ske med ekstra mange elever. Den 1. marts udløb nemlig deadline for ansøgninger til ungdomsuddannelserne. 196 har ansøgt om optagelse på htx-uddannelsen i Holstebro. Det betyder, at Holstebro Tekniske Gymnasium til næste år får en fremgang i elevtallet på 13% fra 488 til 553 elever.

undefined

”Vi er overraskede og glade for den store interesse, de lokale unge og deres forældre har for uddannelsen. Vi har et stort fokus på naturvidenskaben og teknologiske fagområder, som vi ved er efterspurgte i samfundet. Det store antal ansøgere, vi nu ser for tredje år i træk, kan tyde på, at det også er noget, som de unge er klar over.” Siger rektor Karsten Søndertoft.

En del af fremgangen forklarer Karsten Søndertoft også med henvisning til de mange samarbejdsprogrammer, som Holstebro Tekniske Gymnasium har bygget op med lokale folkeskoler.

”Det er programmer, som giver folkeskoleeleverne mulighed for at prøve kræfter med arbejdsformen på gymnasialt niveau, ligesom de møder den samme gode faglige og pædagogiske undervisning som htx-eleverne får til hverdag.” Siger Karsten Søndertoft.

For bare 10 år siden var Holstebro Tekniske Gymnasium et lille gymnasium med 4 klasser pr. årgang og knap 300 elever. Til næste år vil der være 7 klasser pr. årgang. Fremgangen vil også betyde, at der skal ansættes yderligere lærere for at dække de ekstra klasser og timer.

Htx-uddannelsen er en naturvidenskabelig og teknologisk studentereksamen, som giver adgang til de videregående uddannelser i lighed med stx (det almene gymnasium) og hhx (handelsgymnasiet).

Yderligere information: 
Rektor Karsten Søndertoft: tlf. 99 122 350