27. juni 2016

Dimission på htx 2016

undefined

Dimission fra Holstebro Tekniske Gymnasium lørdag den 25. juni 2016.

179 håndtryk blev det til for Karsten Søndertoft, Rektor på Holstebro Tekniske Gymnasium, da årets studenter fik eksamensbeviserne ved dimissionen. Med de mange studenter og deres familier var dimissionen vokset ud af rammerne på UCH og måtte afholdes i den store sal på Døesvejens Fritidscenter.

Jonas Schmidt fra 3a holdt elevernes tale. Jonas lagde vægt på den personlige, faglige og sociale rejse, som htx har været for dem, og hæftede sig især ved oplevelsen af htx som ét stort hold, hvor der ikke kun er personlige ambitioner, men alle støtter op om hinanden.

Rektor Karsten Søndertoft lagde i sin dimissionstale vægt på, at uddannelse giver de unge et godt fundament til at gå en fremtid i møde med omskiftelige krav og konstant udvikling. Her opfordrede han især de kommende studenter til at dyrke deres relationer og nærværet mellem mennesker.

Samtidigt er viljen til at uddannelsen et af de stærkeste drivkræfter for at skabe en god verden. Her er den nu 18-årige pakistanske pige, der i 2014 modtog Nobels Fredspris for sin kamp for uddannelse til piger, Malala Yousafzai, et flot forbillede for os alle, sagde Karsten Søndertoft i sin tale.

Fire elever blev særligt fremhævet for deres bidrag til studiemiljøet og store faglige resultater.
Nicolaj Østerby Jensen fra 3f modtog et rejselegat på kr. 10.000, som blev overrakt af filialdirektør Peter Koustrup på vegne af Sydbanks Fond.

Bente Bendix uddelte Bendix Fondens legat på kr. 5.000 til Karoline Skov Lundager fra 3u, mens Mads Yding fra 3a fik et legat fra Holstebro Industri- og Håndværkerforening på kr. 4.000. Endelig modtog Louise Østergaard Rasmussen UCH-studielegatet på kr. 3.000.

De 179 studenter er den største årgang i Holstebro Tekniske Gymnasiums 25-årige historie. Med 7,85 i samlet gennemsnit får de en eksamen, der kan måle sig med landets absolut bedste gymnasier.

Studenterne fra Holstebro Tekniske Gymnasium læser typisk videre på naturvidenskabelige og tekniske uddannelser, som medicin, dyrelæge, ingeniør, arkitekt og IT.

Se de mange billeder på facebook

Mere info:
Karsten Søndertoft, rektor ksp@ucholstebro.dk 99 122 350