04. september 2015

DM i geniale opfindelser og forretningstalent

Gymnasieelever fra Uddannelsescenter Holstebro kæmper den 23. september om at blive regionens bedste inden for teknologi og erhvervscase. Vinderne går videre til finalen i DM i Teknologi og Erhvervscase.

Eleverne fra de tekniske gymnasier (HTX) og handelsgymnasierne (HHX) sprudler af gode idéer. Det beviser de hvert år ved eksamenen i teknologi og erhvervscase. Nu skal de allerdygtigste elever konkurrere ved DM i Teknologi og Erhvervscase om, hvem der på landsplan har udtænkt de mest innovative produkter og forretningsplaner.

Hvordan mindsker vi det tidsspild, der opstår, når vi leder efter forsvundne nøgler? Og kunne man måske forberede sin aftensmad i toget ved hjælp af selvopvarmende emballage? Det er nogle af de spørgsmål, som bliver besvaret ved DM i Teknologi og Erhvervscase for HTX-elever. HHX-elever giver samtidig deres bud på, hvordan køkkenkoncernen Nobia kan styrke sin forretning.

I alt 73 hold er med ved de regionale mesterskaber, der finder sted i de 5 regioner den 23. september – blandt andet på Uddannelsescenter Holstebro hvor også holdene fra Uddannelsescenter Holstebro skal deltage.
Målrettede gymnasieuddannelser
 
- De erhvervsgymnasiale uddannelser har nogle stærke tekniske og erhvervsøkonomiske profiler, og det er DM i Teknologi og Erhvervscase med til at vise. Elevernes projekter er måske endnu et skridt på vejen til en karriere som ingeniør, forretningsudvikler eller måske selvstændig iværksætter, siger René van Laer, der er formand for gymnasieudvalget hos Danske Erhvervsskoler – Lederne, der står bag mesterskabet.
 
På Uddannelsescenter Holstebro glæder direktør Ann Østergaard sig til at følge de dygtige elever i konkurrencen.
 
”Innovation, iværksætter er en central del af de erhvervsgymnasiale uddannelsers DNA, og det er en fornøjelse at se de mange talenter og gode ideer fejret ved et DM, hvor det virkelig bliver tydeligt, at netop de erhvervsgymnasiale uddannelser er en rugekasse for fremtidens udvikling” siger Ann Østergaard.


I alt 10 hold går videre til finalen, der finder sted den 20. oktober hos DI i Industriens Hus i København.
 
Læs mere om DM i Teknologi og Erhvervscase på www.danskeerhvervsskoler.dk eller på konkurrencens Facebook-side her.
 
For yderligere information kontakt rektor Martin Baadsgaard 9912 2310, mb@ucholstebro.dk eller rektor Karsten Søndertoft 9912 2350, ksp@ucholstebro.dk eller direktør Ann Østergaard 9912 2200, ann@ucholstebro.dk eller Annika Yderstræde fra Danske Erhvervsskoler, ay@danskeerhvervsskoler.dk, tlf. 51 94 70 02.