27. november 2015

Elevprojekt modtager udviklingsstøtte fra Nordea

undefined

Rikke Pilskov Mogensen, Nina Kirkegaard Kjær, Mads Toft Jensen og André Holst Nielsen, som er gymnasieelever i 3.g. på Holstebro Tekniske Gymnasium, har netop modtaget et udviklingslegat fra Nordea til at udvikle deres projekt Walk Again. Legatet på 2000 kroner blev uddelt i forbindelse med Danish Entrepreneurship Awards den 17. November i Fredericia, hvor forretningsrådgiverne fra Nordea valgte at støtte en række projekter, som de så et godt potentiale i.

Walk Again er en ny måde at tænke design af krykker på. Ved f.eks. ankelskader og brækkede skinneben er det vigtigt, at selve benet er helt aflastet. Men det at gå med krykker i helingsperioden kan både være anstrengende og stressende, forklarer de fire.

De havde alle sammen prøvet at skulle gå med krykker, blandt andet i forbindelse med faldulykker til gymnastik og andre sportsskader. Men de fire mente, at der var behov for friske data: ”Vi valgte en uge, hvor vi skulle gå på almindelige krykker non-stop. Dog minus arbejde. Det var hårdt og pinligt. Ekstremt pinligt nede i Holstebro gågade.” Fortæller Nina.

Ud fra erfaringerne skabte de så prototypen til Walk Again, som er arbejdstitlen på deres projekt. Den fungerer som en slags protese, der fikserer og aflaster det skadede ben, samtidigt med at patienten kan bevæge sig mere frit, lettere holde balancen og både bruge hænder og arme.

”Vi vil gerne fjerne det handicap, der ligger i almindelige krykker. Produktet går ud på at erstatte den almindelige krykke, så man har hænderne fri. Med vores produkt kan man bevæge sig næsten normalt, og især skoleelever vil have lettere ved at komme rundt og lettere ved fx at åbne døre.” Forklarer Mads.

Den idé kunne forretningsrådgiverne fra Nordea godt se noget smart i. Nordea havde sideløbende med Danish Entrepreneurship Awards en selvstændig konkurrence, hvor de udvalgte særligt lovende projekter, som de kunne støtte.

”Man skulle fremlægge sit projekt for Nordea. De vurderede meget på, om produktet var muligt at lave i virkeligheden. Så det var nogle rådgivere fra Nordea, vi fremlagde for, og bagefter fik vi så besked om, at de ville sponsorere den videre udvikling af vores projekt med 2000 kroner.” Siger Rikke.

Udviklingslegatet skal bruges til noget, er de fire helt enige om: ”Helt klart, vi vil gerne videre med det.” Siger Nina og fortsætter: ”Vi vil se på, hvordan vi kan udvikle designet, og vi skal have nogle flere fagfolk med. Vi har mest talt med fysioterapeuter, men vil nu tage kontakt til ergoterapeuter og forhåbentligt få mulighed for at teste produktet på Holstebro Sygehus.”

Yderligere information
Michael Balle Jensen, Informationskoordinator, telefon 21 26 63 03.