08. juni 2016

Flot legat til htx-elev

Det kan betale sig at lægge kræfterne i sin uddannelse. Det kan Line Burmølle Knudsen i hvert fald tale med om. Sommerens ankomst til Danmark er Line og alle de andre 3.g elever på Holstebro Tekniske Gymnasium i gang med eksamen. Et legat fra Rotary i Holstebro på 10.000 kroner har bestemt ikke ødelagt sommerstemningen.

Line, der er 19 år, har de sidste tre år taget turen hver morgen fra Vinderup til htx i Holstebro, hvor hun har gået på studieretningen for matematik og fysik. Interessen for naturvidenskaben har altid været der, og Line vil gerne læse til kemiingeniør i Odense eller Aarhus efter studentereksamen. Line blev overbevist om, at htx ville være den rigtige uddannelse for hende på brobygningsforløbene tilbage i hendes tid på Vinderup Realskole. Det var især den gode atmosfære og fagene på htx, der tiltalte hende.

”Jeg var i tvivl om, det skulle være kemi eller fysik-studieretning, men jeg endte med at vælge fysik, fordi jeg var kommet i en god klasse,” fortæller Line. For Line har det sociale engagement gået hånd i hånd med den faglige interesse. Hun har været med i skolens festudvalg og til at arrangere dimissionsfesten for årgangen. ”Det sociale får man meget ud af, det er godt at være med til at gøre folk glade,” siger Line og smiler.

Det er både Lines sociale engagement i uddannelsen og hendes evne til at fordybe sig og lave rigtigt gode faglige resultater, der har gjort, at Rotary i Holstebro uddelte legatet på de 10.000 kroner til hende.

”Lærerne kender Line som en dygtig elev, der både er rigtig god til det faglige og en gevinst for det sociale miljø i klassen og på skolen. Derfor var de slet ikke i tvivl om, at Line havde fortjent at blive indstillet til legatet, og Rotary har så været helt enig i det.” Fortæller rektor for Holstebro Tekniske Gymnasium, Karsten Søndertoft Pedersen.

Det er ikke kun skolen, der har fyldt meget i Lines hverdag. Hun dyrker både fodbold, svømning, badminton og har fritidsarbejde bl.a. som træner. Derfor har hun også lært at prioritere sin tid stramt og være meget målrettet: ”Det er mange afleveringer, der kan være hårde af og til. Man må prioritere og få det til at gå op. Men det kan medføre for lidt søvn og for meget kaffe. Især her til sidst har der været mange større opgaver, så det har været skønt at få læseferie.” Siger Line.

De tre år på htx har givet en god erfaring at bygge videre på, mener Line. Ikke kun en større viden, men også metoder til at samarbejde og styre store projekter. Det er hun helt sikker på, at hun vil få brug for, når hun skal læse videre. Men først skal eksamen lige overstås, og derefter har Line meldt sig frivilligt til at aftjene værnepligt i fire måneder ved Ingeniørtropperne i Skive. Nu kan hun så også sætte 10.000 kroner i banken.

Yderligere information:
Michael Balle Jensen, Pædagogisk Koordinator, telefon 21266303
Line Burmølle Knudsen, telefon 51335126