26. juni 2021

Marianne modtager Sydbanks Rejselegat

undefined
Marianne Skou Jensen modtager Sydbanks Rejselegat 2021

Hvordan er du kommet så langt?

Mit motto har de seneste par år været at: ”she gets what she wants, because she works for it”, hvilket også står i min studenterhue. Jeg vil lyve, hvis jeg sagde det havde været nemt, for jeg har brugt mange timer foran skærmen, både med afleveringer og lektier. Endvidere har lærerne og miljøet opfordret til at søge mod yderligere viden, hvilket også var årsagen til, at jeg var en del af ATU (Akademiet for Talentfulde Unge).

Hvad har udfordret dig mest?

Jeg er nok blevet udfordret mest i at skulle begrænse mig. Læring er noget af det bedste jeg ved, men da man ikke kan alt, har jeg igennem HTX lært, hvilke områder jeg finder mest spændende. Dertil fandt jeg gruppearbejde, som er en stor del af DNA’et på HTX, meget svært i starten og havde det egentlig bedst med at arbejde alene. Efter 1.g blev jeg dog bedre til at danne gode gruppedynamikker og få viden samt motivation fra andre. Dette har også resulteret i, at jeg gennem hele eksamensperioden forberedte mig i en form for studiegruppe.

Hvad skal man gøre i 1g for at få en god start?

Man skal være meget åben over for nye mennesker, både medstuderende og lærere, da det er dem som skal hjælpe en igennem 3 år. Derudover kan med fordel bruge lidt ekstra energi på at sætte sig ind i de forskellige fag, da de ikke helt minder om dem fra folkeskolen. Til sidst kan man også strukturere sin hverdag godt, så man ikke bliver lige så overvældet over eventuelle lektier og afleveringer.

Hvilket fag vil du arbejde med efter din videreuddannelse?

Jeg er langt fra sikker på, hvad fremtiden byder på, hvilket også er årsagen til, at jeg tager et sabbatår eller to. Jeg drømmer og håber dog på at skulle arbejde med forskning senere i mit liv, da det er noget jeg brænder for, men om det bliver indenfor medicin, klima eller noget helt tredje ved jeg ikke endnu.