15. januar 2016

Projekt på htx - eleverne leverer hjemmesiden

Der er efterhånden rigtig langt imellem foreninger, forretninger, håndværkere og andre små erhvervsdrivende uden egne hjemmesider på nettet. Men der er også ret langt imellem sider, der har et godt og brugervenligt design, så kunderne kan finde rundt på dem og få relevante informationer.

Det var en af de problemstillinger, som eleverne på kommunikation/IT-studieretningen arbejdede med i efteråret. Eleverne skulle finde en lokal erhvervsdrivende eller organisation, hvis hjemmeside kunne trænge til en ansigtsløftning. Subangi Vasantharajan, Mathias Jensen og Aske Mouritsen fra 3.f faldt over Zoneterapeut Tina Kirks hjemmeside for hendes Klinik for Sundhed.

”Vi ledte efter hjemmesider, vi kunne re-designe, så det var faktisk lidt tilfældigt at vi endte inde på Tinas hjemmeside. Den gamle hjemmeside var ikke så moderne og ikke så brugervenlig. Tingene hoppede rundt til alle sider. Den trængte til en kærlig hånd. Hun er alene om sin klinik, så hun laver hele arbejdet selv også med hjemmesiden, men det kræver ret meget tid”, forklarer Subangi.

undefined

Hjemmesiden var oprettet hos CMS-udbyderen one.com, og da Tina Kirk også skulle kunne bruge systemet bagefter, tog de tre elever udgangspunkt i det eksisterende system. Men så begyndte der også et stort arbejde, siger Subangi:

”Hun var allerede oprettet i noget, der hedder One.com, så vi lavede det derinde, hvor vi prøvede at opfylde hendes ønsker. Noget af det, som hun ønskede, kunne ikke lade sig gøre. Men det var vigtigt, at hun også kunne bruge systemet let bagefter. Vi startede næsten forfra med hjemmesiden, hvor vi tog en helt ny skabelon og begyndte forfra med alle elementerne. Hun havde dog selv skrevet teksten.”

Arbejdet tog udgangspunkt i en modernisering af designet, så det hele kunne blive mere imødekommende og brugervenligt, fortæller Subangi:

”Vi ville lave noget mere moderne. Det er sådan noget som typografi, farver og illustrationer. Fx at man skal holde det enkelt og ikke have for mange forskellige typografier. Så vi kunne bruge den faglige viden, vi havde fået. Hun tog det straks i brug, da vi havde lavet det, og hun var meget positivt overrasket over det. Vi havde brugt en hel del timer, både i timerne og efter skoletiden, og vi har været ude at tale med hende flere gange, så det var godt at se, at det kunne bruges.”

Det var egentlig ikke en del af opgaven, at det nye hjemmesideforslag skulle bruges af elevernes ’kunder’, men det er helt sikkert noget, der gør arbejdet mere værd for eleverne, mener Subangi: ”Jeg synes, det er vildt. Efter htx vil jeg gerne læse digital medie og kommunikation på IT Universitetet i København. Det er godt at vide, at man kan lave noget, som andre kan bruge.”

Der blev lavet flere andre re-designs i forløbet. En anden gruppe arbejdede med Holstebro Folkedanserforening, hvor siden også er blevet taget i brug. Derudover har elevernes samarbejde med Murer- og Entreprenørfirmaet Kaj Bech om deres hjemmeside ført til en drøftelse af yderligere samarbejde mellem htx og virksomheden.

Det er noget, som Vicerektor Paw Jensen er ved at arbejde med.

”I forhold til såvel teknologi som teknikfagene kan der være nogle interessante problemstillinger, et firma som Kaj Bech møder ude i virkeligheden, som vi kan få eleverne til at give nogle gode og konstruktive bud på”, forklarer Paw.

Så hvem ved, måske der også i den nærmeste fremtid bliver planlagt entreprenøropgaver af eleverne fra Holstebro Tekniske Gymnasium?

Se eksempler på elevernes arbejde her:
Klinik for sundhed
Holstebro Folkedanserforening