De fleste elever har deres egne bærbare computere med. Skolen tilbyder i den forbindelse en række programmer, som de forskellige fag bruger. Til matematik er det programmer som Maple og GeoMeter. Du vil også få mulighed for at hente en gratis version af Microsoft Office med blandt andet Word, Excell og Powerpoint. Når du starter på htx, vil din faglærer fortælle nærmere om det.
Er du koblet op på skolens netværk, kan du hente mange af programmerne her
Du vil kunne bruge både Windows og Mac computere til programmerne. Programmerne er dog ikke kompatible med Chromebooks, Linux eller øvrige styresystemer. Regler for brugen af computere i undervisningen er nærmere beskrevet i Studieordensreglementet.
Du vil få en kode til at logge på Lectio, din UCH mail og skolens netværk, det er det samme login, som bruges til at logge på skolens maskiner. Koden kan også bruges til alle de steder, hvor der kræves et Uni-C login, som fx på emu.dk.
Du får automatisk en e-mail adresse og en webmail. Det er den mailadresse du skal bruge ved kontakt med biblioteket, bogdepotet m.m.
• Din e-mailadresse er en sammensætning af dit login og skolens domænenavn ucholstebro.dk adskilt af tegnet @.
• Dine læreres mailadresse er deres initialer (kan ses i Lectio) efterfulgt af domæne fx uar@ucholstebro.dk.
Du kan logge ind på din webmail på adressen mail.ucholstebro.dk. Du logger ind med din UCH e-mail og adgangskode.
Du aftaler med din lærer, hvordan du skal aflevere, typisk vil det være i Lectio eller på papir.
Ud over det skal du sende din opgave til en mailadresse, der består af lærerens initialer (dem kan du se på dit skema) og så resten af analys-adressen, som følger: init.uch@analys.urkund.se. Det kunne fx være bar.uch@analys.urkund.se. Du skal vedhæfte din opgave, der skal have en gyldig endelse i navnet som fx text.doc.
Når du har afsendt din opgave, så vil du modtage en mail med en bekræftelse af, at opgaven er modtaget. URKUND vil herefter tjekke din aflevering i forhold til tidligere afleveringer fra tilknyttede skoler samt internettet.
Resultatet af denne kontrol sendes til din lærer. Kontrol-mailen angiver, hvor mange steder der er fundet i opgaven (også citater), og ud fra denne mail kan læreren på en nem måde se, hvor der evt. skulle være noget i opgaven, der er kopieret fra internettet eller fra andre kilder.
Du kan printe opgaver , scanne dokumenter og tage kopier m.m. fra kopimaskinerne ved Bohrs allé eller Nytorv.
På skolen har vi to 3D-printere, hvor du kan fremstille prototyper til dine undervisningsprojekter. Prototyperne designer du selv på din computer. Du har også mulighed for at printe plakater og plancher i store formater. Du kan høre nærmere om det hos din kommunikation/IT eller teknologilærer.