Linje: Naturvidenskab

Bioteknologi og Samfundsfag

Tænker du bæredygtighed, krop og etik sammen, så er studieretningen Bioteknologi A og Samfundsfag B oplagt.

Bioteknologi har en stor fremtid i Danmark. Industrien står klar med en række spændende jobs, der omhandler kroppen fra celleniveau helt ud til store verdensomspændende sygdomme, som pandemier. Faget er i en rivende udvikling, og nye videnskabelige metoder blomstrer. Som elev lærer du her om kloning, genredigering og stamcellebehandlinger. Men disse indgreb fungerer bedst, når de er i harmoni med samfundets grundprincipper og beskytter dets velfærd og sammenhængskraft. 

Gennem studieretningen lærer du, hvordan forskning kan føre til produkter som vacciner eller medicinske test, men også om de politiske og økonomiske strukturer i Danmark og i udlandet som styrer udviklingen på godt og ondt. Laboratorieøvelser gennemføres sammen med surveys, interviews og meningsmålinger for at give dig som elev viden om dét, som er teknisk muligt, men også om de sociale, politiske og økonomiske rammer, teknologiske muligheder udvikles og bruges i, både nationalt og internationalt.

En studieretning, der giver dig et godt afsæt, hvis du vil læse en videregående uddannelse inden for sundhed, biologi eller samfundsfag.

Dine fag på studieretningen - Bioteknologi og Samfundsfag

 1. år2. år3. år
Studieretningsfag  Bioteknologi A  Bioteknologi A  Bioteknologi A
   Samfundsfag B
 Samfundsfag B
Samfundsfag B
       
 Obligatoriske fag  Dansk A  Dansk A  Dansk A
       Teknikfag A
   Engelsk B  Engelsk B  
     Idehistorie B  Idehistorie B
   Fysik B  Fysik B  
   Teknologi B  Teknologi B  
   Matematik B  Matematik B  
   Kemi B  Kemi B  
   Kommunikation/IT C    
       
 Valgfag    
 Valgfag
     
 Valgfag

 

Videreuddannelsesmuligheder

På ug.dk/adgangskortet får du overblik over dine mange muligheder med denne studieretning. Vær opmærksom på, at siden er interaktiv og at du selv skal taste dine valgfag.